Jedan stručnjak za čišćenje podelio je jednostavan i praktičan trik, za koji kaže da bi voleo da je saznao ranije.
Pošto su kuhinje pune različitih pribora, važno je osigurati da su temeljno očišćeni.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Tokom pripreme večere, upotreba daske za sečenje je sasvim uobičajena. Međutim, određeni materijali mogu skrivati nevidljive bakterije koje predstavljaju zdravstveni rizik. Takođe, treba imati na umu da se daske za sečenje od različitih materijala ne mogu čistiti na isti način, već je potrebno koristiti odgovarajuća sredstva za čišćenje.
Bilo da je reč o plastici, staklu, čeliku ili mermeru.
Međutim, drvene daske za sečenje mogu zadržavati bakterije, što znači da ih je potrebno temeljno dezinfikovati nakon upotrebe.

Shutterstock
Daske za sečenje takođe mogu pomoći u sprečavanju unakrsne kontaminacije između različitih namirnica, a profesionalne kuhinje koriste daske različitih boja za pripremu različitih vrsta hrane.
Kako biste se rešili neželjenih bakterija, TikTokerka Kristi je podelila jednostavan trik za dezinfekciju dasaka za sečenje pomoću samo dva prirodna sastojka koja verovatno već imate u svojoj kuhinji.
Sve što vam je potrebno jeste krupna so i limun. Kristi je u nedavnom video snimku pokazala koliko lako može biti temeljno očistiti dasku za sečenje.
Obilno pospite – ili sameljite – so po celoj dasci za sečenje.
Zatim presecite limun na pola i koristite ga za utrljavanje soli u drvena vlakna daske. Takođe, lagano pritisnite limun kako bi ispustio malo svog soka.
Na kraju, so će se rastvoriti i pretvoriti u abrazivnu pastu, osiguravajući da se sve bakterije koje su se zadržale u ogrebotinama eliminišu.
Limun takođe pomaže u uklanjanju neprijatnih mirisa sa daske za sečenje.
Nakon nekoliko minuta, isperite ostatke pod toplom vodom i obavezno uklonite sve komadiće limuna.
Na kraju, dobro osušite dasku i ostavite je da se potpuno osuši na vazduhu.
Bonus video: