Ne bude masna, a savršeno ukusna i hrskava: Evo u šta treba da uvaljate ribu pre prženja, ni ne pomišljajte na brašno

Nedeljko Tišanović Vesti 24.02.2025 20:31 0

Vreme je za novi način pripreme ribe!

riba

Shutterstock

Profesionalni kuvari koriste jednostavan trik za savršeno hrskavu prženu ribu – umesto brašna, koriste kukuruzni skrob.

Brašno često upija previše ulja, čineći ribu masnom i teškom, dok kukuruzni skrob stvara zaštitni sloj koji sprečava prekomernu apsorpciju ulja i omogućava ribi da ostane hrskava spolja, a sočna iznutra.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Priprema je jednostavna – komadi ribe se uvaljaju u kukuruzni skrob, zatim pažljivo spuštaju u vrelo ulje i prže dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Nakon prženja, riba se odlaže na papirni ubrus da se ukloni višak ulja. Ovim trikom riba ostaje laganija, manje masna i izuzetno hrskava.



Bonus video: 

 

Komentari (0)