Ne bude masna, a savršeno ukusna i hrskava: Evo u šta treba da uvaljate ribu pre prženja, ni ne pomišljajte na brašno

Nedeljko Tišanović Vesti 24.02.2025 20:31 0

Vreme je za novi način pripreme ribe!

riba

Shutterstock

Profesionalni kuvari koriste jednostavan trik za savršeno hrskavu prženu ribu – umesto brašna, koriste kukuruzni skrob.

Brašno često upija previše ulja, čineći ribu masnom i teškom, dok kukuruzni skrob stvara zaštitni sloj koji sprečava prekomernu apsorpciju ulja i omogućava ribi da ostane hrskava spolja, a sočna iznutra.

Priprema je jednostavna – komadi ribe se uvaljaju u kukuruzni skrob, zatim pažljivo spuštaju u vrelo ulje i prže dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Nakon prženja, riba se odlaže na papirni ubrus da se ukloni višak ulja. Ovim trikom riba ostaje laganija, manje masna i izuzetno hrskava.



Bonus video: 

@najzena.rs Naručila torbicu sa Temu-a, a kad je otvorila paket, pozelenela je od muke #najzena #zena #moda #temu #viral_video #viralvideos #foruyou #forupage #fyppppppppppppppppppppppp ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading