Kako da se testenina ne lepi: Gordon Remzi otkrio tajnu savršeno kuvane paste, više vam neće biti gnjecava

Vesna Vukadinović Vesti 23.02.2025 13:17 0

Saznajte od Gordona Remzija kako da skuvate testeninu koja neće biti slepljena i gnjecava.

gordon remzi

Printscreen/Youtube

Nema osobe koja ne voli testeninu bar u nekom obliku, pa se ona kuva u skoro svakoj kući. Poznati kuvar Gordon Remzi je na svom „Jutjub“ kanalu "Osnove kuvanja s Gordonom Remzijem", otkrio je kako da se savršeno skuva testenina da ne bude ni gnjecava, ni slepljena, ali ni tvrda. Onje detaljni objasnio kako da testenina uvek bude "al dente".

Kako da skuvate savršenu pastu

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Prema Gordonu Remziju postoje četiri koraka koja vas dele od savršene testenine:

1. Šerpa u kojoj kuvate treba da bude dovoljno velika da se testenina ne bi slepila. U vodu obavezno dodajte prstohvat soli

gordon remzi

Printscreen/Youtube

 

2. Kada voda proključa, dodajete testetninu i kuvajte baš onoliko dugo koliko piše na pakovanju

3. Kada preporučeni minuti kuvanja isteknu, jedan komad testenine probate i prema Remziju treba da bude ovakav: "Testenina ne sme da bude mekana, ni previše tvrda i hrskava. Mora samo da bude dovoljno čvrsta iznutra"

4. Ako je dobro kuvana odmah je vadite i procedite. Dodajte malo maslinovog ulja da se ne bi slepila. 

Video:

Komentari (0)