Nema osobe koja ne voli testeninu bar u nekom obliku, pa se ona kuva u skoro svakoj kući. Poznati kuvar Gordon Remzi je na svom „Jutjub“ kanalu "Osnove kuvanja s Gordonom Remzijem", otkrio je kako da se savršeno skuva testenina da ne bude ni gnjecava, ni slepljena, ali ni tvrda. Onje detaljni objasnio kako da testenina uvek bude "al dente".
Kako da skuvate savršenu pastu
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Prema Gordonu Remziju postoje četiri koraka koja vas dele od savršene testenine:
1. Šerpa u kojoj kuvate treba da bude dovoljno velika da se testenina ne bi slepila. U vodu obavezno dodajte prstohvat soli

Printscreen/Youtube
2. Kada voda proključa, dodajete testetninu i kuvajte baš onoliko dugo koliko piše na pakovanju
3. Kada preporučeni minuti kuvanja isteknu, jedan komad testenine probate i prema Remziju treba da bude ovakav: "Testenina ne sme da bude mekana, ni previše tvrda i hrskava. Mora samo da bude dovoljno čvrsta iznutra"
4. Ako je dobro kuvana odmah je vadite i procedite. Dodajte malo maslinovog ulja da se ne bi slepila.
Video: