Ispržite savršeno jaje na oko: Uz dodatak 1 sastojka, neće biti ni živo, ni tvrdo, niti će se raspasti!

Vesna Vukadinović Vesti 20.02.2025 08:11 0

Nekada bude previše rovito, nekada se prepeče, ali sada možete da napravite jaje na oko baš kakvo želite.

jaje

Shutterstock

Jaja su osnovna namirnica u kuhinjama i često se jedu za doručak, ali postizanje idealno prženog jajeta – mekanog belanca i prelepog tečnog žumanca, može biti pravi kulinarski izazov. Jedna jednostavna metoda rešava sve probleme.

Više nema prepečenih jaja

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Često se pri prženju jaja dešava da bude prepečene ivice, pretvrdo žumance ili se prosto raspadne. Okretanje jaja moglo bi biti rešenje, ali to je delikatan posao jer biste mogli probušiti žumance ili dobiti prekuvano jaje. Međutim, na društvenim mrežama, jedna žena je oduševila svojim viralnim trikom za pripremu jaja na oko. U svom TikTok videu pokazala je trik za savršeno jaje.

Trik je neverovatno jednostavan – razbijte jaja u suv tiganj, dodajte malo vode, zatim stavite poklopac i pustite da se prže. Tako nećete imati hrskave delove oko belanaca, dok poklopac zadržava paru, osiguravajući da se jaja ravnomerno isprže i žumance bude savršeno tečno bez sluzavih delova belanaca. Korisnici društvenih mreža brzo su izrazili svoju zahvalnost ovoj ženi za savet.

 

First morning in our new home and Jordan made me my perfect eggs 🥰 guess I’m retired now so enjoy this video 🤷🏻‍♀️🤣 #lowcal #lowcalorie #caloriecounting #caloriedeficitmeals #perfectegg #fyp #highprotein #breakfast #breakfastideas ♬ original sound - Lindsay

 

Ispržite jaje uz dodatak ovog sastojka

- Zagrejte tiganj: Stavite neprianjajući tiganj na srednju vatru i pustite da se zagreje minut ili dva.
- Dodajte vodu: Dodajte oko 2-3 kašičice vode u tiganj. Trebalo bi da imate dovoljno tečnosti da prekrije dno tiganja, ali to ne bi trebalo da bude duboki sloj.
- Razbijte jaje: Razbijte jaje u tiganj. Voda će gotovo odmah početi da se pretvara u paru.
- Pokrijte tiganj: Stavite poklopac. To će pomoći da se zadrži para koja kuva jaje.
- Pržite jaje: Ostavite da se jaje prži 2-4 minuta, zavisno od toga koliko želite da žumance bude pečeno. Za tečno žumance pržite oko 2 minuta; za tvrđe ostavite duže.
- Proverite, začinite i poslužite: Kada je belanca čvrsto i više nije providno, a žumance pečeno do željene konzistencije, možete izvaditi jaje iz tiganja. Začinite ga solju i biberom.

Video:

Ana je otišla na kasting za manekenke, izbacili su je jer ima premasne kukove, a evo kako ona izgleda #najzena #zena #žena #viral #viralvideo #fyp #foryou #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)