Jaja su osnovna namirnica u kuhinjama i često se jedu za doručak, ali postizanje idealno prženog jajeta – mekanog belanca i prelepog tečnog žumanca, može biti pravi kulinarski izazov. Jedna jednostavna metoda rešava sve probleme.
Više nema prepečenih jaja
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Često se pri prženju jaja dešava da bude prepečene ivice, pretvrdo žumance ili se prosto raspadne. Okretanje jaja moglo bi biti rešenje, ali to je delikatan posao jer biste mogli probušiti žumance ili dobiti prekuvano jaje. Međutim, na društvenim mrežama, jedna žena je oduševila svojim viralnim trikom za pripremu jaja na oko. U svom TikTok videu pokazala je trik za savršeno jaje.
Trik je neverovatno jednostavan – razbijte jaja u suv tiganj, dodajte malo vode, zatim stavite poklopac i pustite da se prže. Tako nećete imati hrskave delove oko belanaca, dok poklopac zadržava paru, osiguravajući da se jaja ravnomerno isprže i žumance bude savršeno tečno bez sluzavih delova belanaca. Korisnici društvenih mreža brzo su izrazili svoju zahvalnost ovoj ženi za savet.
Ispržite jaje uz dodatak ovog sastojka
- Zagrejte tiganj: Stavite neprianjajući tiganj na srednju vatru i pustite da se zagreje minut ili dva.
- Dodajte vodu: Dodajte oko 2-3 kašičice vode u tiganj. Trebalo bi da imate dovoljno tečnosti da prekrije dno tiganja, ali to ne bi trebalo da bude duboki sloj.
- Razbijte jaje: Razbijte jaje u tiganj. Voda će gotovo odmah početi da se pretvara u paru.
- Pokrijte tiganj: Stavite poklopac. To će pomoći da se zadrži para koja kuva jaje.
- Pržite jaje: Ostavite da se jaje prži 2-4 minuta, zavisno od toga koliko želite da žumance bude pečeno. Za tečno žumance pržite oko 2 minuta; za tvrđe ostavite duže.
- Proverite, začinite i poslužite: Kada je belanca čvrsto i više nije providno, a žumance pečeno do željene konzistencije, možete izvaditi jaje iz tiganja. Začinite ga solju i biberom.
Video: