Šampinjoni su ukusna i svestrana namirnica koja se može dodati u testenine, salate ili koristiti u rižotima. Međutim, često se dogodi da zaboravimo na njih u frižideru. Ako želite da produžite svežinu pečuraka, evo nekoliko korisnih saveta za njihovo pravilno skladištenje kako biste ih duže koristiti u omiljenim jelima.
Eliot Veb, osnivač Urban Farm-Ita i autor knjige "Growing Mushrooms at Home", preporučuje jednostavan trik.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
"Stavite cele, neoprane pečurke u smeđu papirnatu vrećicu i zgužvajte vrh kako biste je zatvorili. Papir upija višak vlage i sprjčava stvaranje sluzi", objasnio je Eliot.
Rešite se plastične ambalaže
Ako nemate papirnatu vrećicu, možete omotati pečurke u papirnate ubruse i staviti ih u činiju, pa zatim u frižider. Ovaj način takođe smanjuje nakupljanje vlage i pomaže u očuvanju svežine. Veb takođe upozorava na plastiku.

Shutterstock
"Plastična ambalaža zadržava vlagu, što ubrzava kvarenje pečuraka. Ako su pečurke u plastičnom pakovanju, odmah ih premestite u papirnatu vrećicu ili omotajte u papirnate ubruse", rekao je.
Za najbolje rezultate, važno je koristiti pečurke na vreme. Cele pečurke mogu trajati do nedelju dana ako se pravilno skladište, dok naseckane pečurke treba potrošiti unutar tri dana.
"Skladištenje je važno, ali pečurke je najbolje jesti sveže", kaže Eliot.
Bonus video: