Uklanjanje kamenca iz kuvala može biti naporan posao koji može zahtevati sate ribanja četkicom za zube ili sunđerom.
Neki ljudi pribegavaju korišćenju hemijskih sredstava za uklanjanje kamenca, ali ona mogu biti skupa.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Još jedno često rešenje je upotreba belog sirćeta. Međutim, sirće ima oštar miris koji može ostati u kuvalima čak i nakon čišćenja.
Umesto sirćeta ili jakih hemikalija, stručnjakinja za čišćenje Sara Dempsi iz kompanije ,,MyJobQuote.co.uk" preporučuje upotrebu limunske kiseline.
Limunska kiselina je prirodna kiselina koja se nalazi u citrusu. Ona može eliminisati neprijatan kamenac tako što rastvara nagomilani sloj.

Shutterstock
Gospođa Dempsi je rekla da ovaj rastvor nema ,,toliko jak" miris kao sirće i da bi trebao da deluje za oko 15 minuta.
Objasnila je za Express.co.uk kako da se koristi limunska kiselina za uklanjanje kamenca iz kuvala.
„Da biste uklonili kamenac iz kuvela bez jakih hemikalija, koristite limunsku kiselinu. Ona nema toliko jak miris kao belo sirće, pa je prijatnija za korišćenje,“ rekla je.
„Napunite kuvalo, tako da bude otprilike pola puno. Zatim, prokuvajte vodu i isključite ga. Dodajte nekoliko kašika limunske kiseline i ostavite da peni oko 15 do 20 minuta pre nego što isperete.“

Shutterstock
„Ako ovaj postupak ne ukloni kamenac, ponovo napunite kuvalo i dodajte još dve kašike limunske kiseline. Ponovo uključite kuvalo i dozvolite da voda proključa.“
„Kako se voda zagreva, penušanje bi trebalo da ukloni preostali kamenac.
„Sada je sve što treba da uradite da isperete kuvalo nekoliko puta kako biste uklonili ostatke.“
Bonus video: