Ceo život smo pogrešno pripremali smrznuti grašak: Ovako ćete dobiti mnogo ukusniji i brže gotov obrok

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 11.02.2025 13:21 0

Umesto da ga jednostavno ubacimo u ključalu vodu, ispravan način je da sledeće korake pratimo kako bismo dobili najsočniji grašak

grašak

Shutterstock

Smrznuti grašak često pripremamo na pogrešan način, što rezultira kašastim i bezukusnim povrćem, zbog čega često požalimo što smo ga uopšte spremali. Ipak, postoji jednostavan način da ga pripremite i očuvate njegov pun ukus, a za manje od deset minuta možete uživati u pravom specijalitetu.

Umesto da ga jednostavno ubacimo u ključalu vodu, ispravan način je da sledeće korake pratimo kako bismo dobili najsočniji grašak:

Dodatni saveti za pripremu graška, kukuruza i drugog smrznutog povrća:

Nikada nemojte dozvoliti da povrće proključa.

Dodajte malo šećera u grašak ili kukuruz kako biste poboljšali njihovu prirodnu slatkoću.

Ne stavljajte so pre nego što poslužite, jer može uzrokovati dehidrataciju povrća.

Saveti za pripremu najboljeg graška:

Prvo prebacite sav smrznuti grašak u šerpu.

Dodajte šest kašika putera, beli luk i malo šećera.

Dinstajte na srednjoj vatri dok se puter ne otopi, a grašak skuva.

Posolite, pobiberite i servirajte.

Komentari (0)
Loading