Smrznuti grašak često pripremamo na pogrešan način, što rezultira kašastim i bezukusnim povrćem, zbog čega često požalimo što smo ga uopšte spremali. Ipak, postoji jednostavan način da ga pripremite i očuvate njegov pun ukus, a za manje od deset minuta možete uživati u pravom specijalitetu.
Umesto da ga jednostavno ubacimo u ključalu vodu, ispravan način je da sledeće korake pratimo kako bismo dobili najsočniji grašak:
Dodatni saveti za pripremu graška, kukuruza i drugog smrznutog povrća:
Nikada nemojte dozvoliti da povrće proključa.
Dodajte malo šećera u grašak ili kukuruz kako biste poboljšali njihovu prirodnu slatkoću.
Ne stavljajte so pre nego što poslužite, jer može uzrokovati dehidrataciju povrća.
Saveti za pripremu najboljeg graška:
Prvo prebacite sav smrznuti grašak u šerpu.
Dodajte šest kašika putera, beli luk i malo šećera.
Dinstajte na srednjoj vatri dok se puter ne otopi, a grašak skuva.
Posolite, pobiberite i servirajte.
