Razlog će vas iznenaditi: Zašto ljudi masovno čuvaju toalet papir u frižideru?

Vesna Vukadinović Vesti 06.02.2025 21:37 0

Iako je toalet papir rezervisan za kupatilo, sada je pronašao novu i neobičnu svrhu, i to u frižideru.

papir

Shutterstock

Toalet papir služi za higijenu u kupatilu, ali sada su ljudi na Tik Toku masovno počeli da ga stavljaju u frižider. Kako tvrde, on može pomoći u apsorbovanju loših mirisa iz hrane. Slično kao specijalni dezodoransi za frižider, rolna toalet papira navodno ima sposobnost upijanja vlage i mirisa, čime neutralizuje neprijatne mirise u frižideru. To je zgodan trik za sve koji žele da uštede, a nisu u mogućnosti da kupe specijalizovane proizvode za ovu svrhu.

Stavite novu rolnu papira

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Međutim, postoji jedan problem – higijena. Nije preporučljivo ponovo koristiti toaletni papir za njegovu uobičajenu funkciju nakon što ga stavite u frižider. Iako ovo možda zvuči očigledno, svakako je važno napomenuti. Ako odlučite da isprobate ovaj trik, najbolje je da koristite novu rolnu toalet papira. Što više papira na rolni, to ona ima veći kapacitet za upijanje vlage i mirisa u frižideru. Iako ovaj trik može biti koristan u određenoj meri, druge opcije za uklanjanje mirisa zauzimaju manje prostora u frižideru i neće izazvati začuđene poglede gostiju.

 

 

Druge opcije za upijanje mirisa

Dugotrajniji i potencijalno efikasniji trik mogao bi biti korišćenje sode bikarbone. Soda bikarbona je odlična za uklanjanje neprijatnih mirisa jer je neutralizuje kiseline – a većina neprijatnih mirisa zapravo je kisela. Stavite 2-3 kašike na tacnu, pa u frižider i bacite posle 3-4 dana. Takođe, aktivni ugalj može pomoći u uklanjanju mirisa u frižideru. Možete ga naći u prahu ili u tabletama i staviti u frižider.

Video:

Komentari (0)