Veliki broj namirnica domaćice stavljaju u zamrzivač – od mesa i povrća, pa sve do unapred pripremljenih jela koja zamrznu i kasnije samo podgreju. Ipak, neke namirnice je bolje držati dalje od zamrzivača, jer bi nakon odmrzavanja mogle izgubiti svoja svojstva.
Lisnato povrće
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Paradajz
Krompir
Još jedna namirnica koju nikako ne biste smeli da zamrzavate je krompir – bilo da je sirov, kuvan ili pečen, on ne reaguje dobro na proces zamrzavanja, koji mu može promeniti ukus i konzistenciju.
Testenina i pirinač
Ako volite pastu i pirinač al dente, nemojte ih zamrzavati. Kuvana pasta i pirinač izgubiće i ukus i konzistenciju, i postać́e kašasti.
Mlečni proizvodi
Video: