Trik za omekšavanje peškira koristi dva prirodna sastojka koja se često nalaze u domaćinstvu: prašak za pecivo i alkoholno sirće.
Prema Dejanu Dimitrovu, generalnom direktoru Laundriheap-a, ovo je mešavina koju hoteli često koriste.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Kako da omekšate peškire?
Postavite 250 ml belog sirćeta u bubanj mašine zajedno sa uobičajenim deterdžentom i operite kao i obično. Sirće pomaže u omekšavanju peškira, a nećete osetiti njegov miris nakon pranja. Alternativno, možete dodati 8 kašika praška za pecivo u mašinu zajedno sa deterdžentom. Ova kombinacija olabavi vlakna peškira, uklanja prljavštinu i čini ih mekanim, kao da su novi.
Za još bolji rezultat, peškire držite odvojene od odeće tokom pranja i obavezno ih dobro iscijedite pre sušenja.
Takođe, nemojte ostavljati mokre peškire u mašini, jer to može izazvati neprijatan miris. Čuvanje peškira uredno složenih takođe pomaže u održavanju njihove mekoće i dobrog stanja.
Bonus video: