Postoje svakodnevne navike u kuhinji koje nesvesno povećavaju potrošnju struje i time vam „kradu pare“. Uz nekoliko korisnih saveta možete izbeći ove greške i značajno smanjiti troškove!
1. Nepravilne šerpe i lonci
Svi lonci i šerpe treba da imaju ravno dno, jer se neravne ili „ulupane“ posude sporije zagrevaju i troše više struje. Takođe, važno je da veličina dna posude odgovara veličini ringle – prevelike ili premale posude povećavaju potrošnju energije.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
2. Kamenac u kuvalu
Naslage kamenca u električnom kuvalu ometaju efikasno zagrevanje vode, što produžava proces ključanja i povećava potrošnju struje. Redovno čišćenje kamenca pomoći će vam da uštedite energiju i produžite vek trajanja uređaja.
3. Nepravilno postavljen frižider
Frižider ne treba postavljati u blizini izvora toplote, poput radijatora, rerne ili direktne sunčeve svetlosti. Takođe, važno je da bočne strane i zadnji deo frižidera imaju dovoljno prostora za cirkulaciju vazduha, jer će u suprotnom uređaj trošiti više energije. Redovno uklanjanje naslaga leda sa zidova frižidera dodatno će smanjiti potrošnju struje. Nikada ne stavljajte toplu hranu u frižider, jer će tada morati da radi jače da bi održao optimalnu temperaturu.
4. Prljavi lusteri i plafonjerke
Možda ne razmišljate o tome, ali prašina i prljavština na lusterima i plafonjerkama mogu smanjiti jačinu osvetljenja. Ako vam se čini da svetlo nije dovoljno jako i zato palite dodatne sijalice, prvo očistite rasvetu. Na taj način ćete poboljšati osvetljenje i smanjiti potrošnju električne energije.
Primenom ovih jednostavnih saveta možete smanjiti račune za struju i ostvariti značajne uštede!

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

Sezona Sajma: Zaslužili ste povoljan odmor!

POMOĆ U MENOPAUZI NA BILJNOJ BAZI

SuPer rasprodaja u PerSu! Popusti do 50% sve do isteka zaliha!
