U poslednje vreme internet je preplavljen savetima kako da sprečite zagorevanje hrane u tiganju. Naravno, neki od tih saveta su efikasni, ali svakako dosta toga zavisi i od vrste namirnice koju pržite ili pečete. Zagoreli tiganj je nekada neminovnost.
Ako vam se hrana ipak zalepi, tu je trik kako tiganj da očistite. Vinski prašak za pecivo spasiće vas ribanja. Prašak pospite po dnu tiganja, pa dodajte vruću vodu i ostavite sat vremena.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Potom tiganj oribajte i operite na uobičajen način. Ukoliko se radi o debelim zagorelim naslagama, ponovite postupak kako biste uklonili sve.
Vinski prašak za pecivo se uglavnom koristi za pripremu poslastica, a može se pronaći u specijalizovanim prodavnicama zdrave hrane ili bolje opremljenim hipermarketima.