Poznati kuvar Kameron Tomson otkrio je jednostavan trik za savršeno prženu slaninu, koji je postao hit na društvenim mrežama. Najveća greška koju ljudi prave prilikom pripreme slanine je ta što je peku na previsokoj temperaturi, što može dovesti do toga da slanina postane prepečena i bezukusna.
Tomson u svom viralnom TikTok videu objašnjava kako da pripremite najbolju slaninu. Prvo, stavite komade slanine u hladan tiganj i prelijte ih vodom. Zatim uključite ringlu na srednju temperaturu. Nakon otprilike tri minuta, voda će početi da ključa. Ovaj metod omogućava da slanina postane savršeno hrskava, a pritom zadrži sočnost i pun ukus.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
— Želite da slaninu još malo krčkate, i ako ima previše mehurića, još malo smanjite temperaturu ringle. Okrenite slaninu nekoliko puta i dobićete mekanu slaninu koja se topi u ustima i koja ima bogat ukus. Za one koji vole malo hrskaviju varijantu, neka produže pripremu za nekoliko minuta — objašnjava Tomson, prenosi Express.
Nakon što je jedan od komentatora napisao da njemu slanina uvek uspeva u rerni koja je podešena na 350 stepeni, i da priprema traje petnaestak minuta, Tomson mu je odgovorio:
— Rerna je dobra za velike količine slanine, ali za male porcije, moj metod je mnogo brži i dobijate bolji rezultat — zaključio je on.
Bonus video: