Dinstanje luka je važan korak u pripremi mnogih jela, ali često mu ne posvećujemo dovoljnu pažnju.
Međutim, svetski poznati kuvari, poput Gordona Remzija, imaju trik koji poboljšava kvalitet luka. On posipa luk prilikom dinstanja sodom bikarbonom i šećerom, što pomaže da luk brže omekša, postane sočniji i ukusniji.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Shutterstock
Ovaj trik takođe sprečava širenje neprijatnih mirisa luka po kući, jer soda neutralizuje oslobađanje sumpora tokom termičke obrade. Osim toga, luk će postati gušći i lakši za varenje, a čak možete preskočiti pravljenje zaprške jer će luk sa sodom dati jelu potrebnu gustinu.
Ovaj trik koriste i kuvari u restoranima i hotelima.
Bonus video: