Ovaj trik koriste i kuvari u restoranima i hotelima: Svetski asovi u kuvanju samo ovako dinstaju luk, među njima i Gordon Remzi

Izvor: Nedeljko Tišanović Vesti 31.12.2024 17:09 0

Obratite pažnju na ovaj deo!

prženje luka

Shutterstock

Dinstanje luka je važan korak u pripremi mnogih jela, ali često mu ne posvećujemo dovoljnu pažnju.

Međutim, svetski poznati kuvari, poput Gordona Remzija, imaju trik koji poboljšava kvalitet luka. On posipa luk prilikom dinstanja sodom bikarbonom i šećerom, što pomaže da luk brže omekša, postane sočniji i ukusniji.

luk

Shutterstock

 

 

Ovaj trik takođe sprečava širenje neprijatnih mirisa luka po kući, jer soda neutralizuje oslobađanje sumpora tokom termičke obrade. Osim toga, luk će postati gušći i lakši za varenje, a čak možete preskočiti pravljenje zaprške jer će luk sa sodom dati jelu potrebnu gustinu.

Ovaj trik koriste i kuvari u restoranima i hotelima.



Bonus video: 
@najzena.rs Zbog čega ste u 2024. bili najponosniji na sebe, a zbog čega najviše žalite? #najžena #žena #viralvideos #viral #anketa #fyp #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading