Ovaj trik koriste i kuvari u restoranima i hotelima: Svetski asovi u kuvanju samo ovako dinstaju luk, među njima i Gordon Remzi

Izvor: Nedeljko Tišanović Vesti 31.12.2024 17:09 0

Obratite pažnju na ovaj deo!

prženje luka

Shutterstock

Dinstanje luka je važan korak u pripremi mnogih jela, ali često mu ne posvećujemo dovoljnu pažnju.

Međutim, svetski poznati kuvari, poput Gordona Remzija, imaju trik koji poboljšava kvalitet luka. On posipa luk prilikom dinstanja sodom bikarbonom i šećerom, što pomaže da luk brže omekša, postane sočniji i ukusniji.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

luk

Shutterstock

 

 

Ovaj trik takođe sprečava širenje neprijatnih mirisa luka po kući, jer soda neutralizuje oslobađanje sumpora tokom termičke obrade. Osim toga, luk će postati gušći i lakši za varenje, a čak možete preskočiti pravljenje zaprške jer će luk sa sodom dati jelu potrebnu gustinu.

Ovaj trik koriste i kuvari u restoranima i hotelima.



Bonus video: 
Zbog čega ste u 2024. bili najponosniji na sebe, a zbog čega najviše žalite? #najžena #žena #viralvideos #viral #anketa #fyp #foryou ♬ original sound - Najzena.rs Watch on TikTok

 

 

Komentari (0)