Ovaj trik koriste i kuvari u restoranima i hotelima: Svetski asovi u kuvanju samo ovako dinstaju luk, među njima i Gordon Remzi

Izvor: Nedeljko Tišanović Vesti 31.12.2024 17:09 0

Obratite pažnju na ovaj deo!

prženje luka

Shutterstock

Dinstanje luka je važan korak u pripremi mnogih jela, ali često mu ne posvećujemo dovoljnu pažnju.

Međutim, svetski poznati kuvari, poput Gordona Remzija, imaju trik koji poboljšava kvalitet luka. On posipa luk prilikom dinstanja sodom bikarbonom i šećerom, što pomaže da luk brže omekša, postane sočniji i ukusniji.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

luk

Shutterstock

 

 

Ovaj trik takođe sprečava širenje neprijatnih mirisa luka po kući, jer soda neutralizuje oslobađanje sumpora tokom termičke obrade. Osim toga, luk će postati gušći i lakši za varenje, a čak možete preskočiti pravljenje zaprške jer će luk sa sodom dati jelu potrebnu gustinu.

Ovaj trik koriste i kuvari u restoranima i hotelima.



Bonus video: 
Zbog čega ste u 2024. bili najponosniji na sebe, a zbog čega najviše žalite? #najžena #žena #viralvideos #viral #anketa #fyp #foryou ♬ original sound - Najzena.rs Watch on TikTok

 

 

Komentari (0)