Postoji brz trik za odmrzavanje mesa u samo 10 minuta, a koristi se kuhinjskom namirnicom koju su naše bake često primenjivale.
Umesto da koristite mikrotalasnu ili potapanje u vodi, možete staviti meso u toplu vodu (oko 40-45°C) u kojoj ste rastvorili kašiku običnog šećera. Meso treba prethodno izvaditi iz ambalaže. Ovaj trik omogućava brzo odmrzavanje, a meso postaje mekše, nežnije i poboljšava mu se ukus, dok zadržava teksturu.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Takođe, stručnjaci savetuju oprez prilikom zamrzavanja piletine, jer rokovi za čuvanje mesa zavise od vrste (npr. komadi piletine mogu trajati 9-12 meseci, a mleveno do 4 meseca).
Pravilno čuvanje mesa i uslovi zamrzavanja utiču na njegov kvalitet.
Bonus video:
