Svi brže-bolje začine stave u tegle, a pojma nemaju da je to pogrešno: Nikako ih nemojte čuvati u staklu, a evo i zašto

Nedeljko Tišanović Vesti 29.12.2024 17:32 0

Obratite pažnju!

žitarice

Shutterstock

Staklene posude često nisu najbolji izbor za čuvanje začina, iako izgledaju estetski i organizovano u kuhinji.

Stručnjaci savetuju da začine ne čuvate u staklu jer to može negativno uticati na njihov ukus i miris ako se u njima drže predugo. Naime, staklene posude mogu promeniti sastav začina, što će uticati na ukus hrane.

Iako začini obično imaju rok trajanja od dve do tri godine, pravilno skladištenje može produžiti njihovu svežinu i do pet godina ili više.

Stručnjaci, poput Mete Webster iz kompanije Seasoned Pioneers, preporučuju korišćenje hermetički zatvorenih, neprozirnih kontejnera umesto staklenih, kako bi se očuvala aroma, tekstura i ukus začina.

Takođe, vrećice za začine su dobar izbor jer štite od oksidacije i održavaju začine suvim. Važno je i držati začine i druge namirnice daleko od izvora toplote, kao što su rerna ili mašina za pranje sudova.

 

Bonus video: 



 

Komentari (0)
Loading