- Ovako svaki put napravim svilenkasto glatki pire - započeo je kuvar pod nadimkom Endi Kuk u svom videu na TikToku.
Njegov prvi savet je "nemojte guliti krompir", umesto toga prođite nožem po sredini krompira. Isečene krompire zatim treba staviti u hladnu vodu – ne vruću – i dodati so pre stavljanja na vatru.
- Kad krompir omekša, iscedite ga i ostavite da se kuva na pari nekoliko minuta - dodao je.
Kuvar je demonstrirao kako se treba oguliti krompir, prelazeći na sledeći korak.
- Upotrebite mouli gnječilicu umesto obične ručne gnječilice - savetovao je kuvar. I dodao: "To će pire učiniti konzistentnijim."
Podelivši svoj treći savet – iako je neobavezan - kuvar je preporučio korišćenje sita za "protiskivanje krompira."
Objasnio je kako ćete na taj način osigurati da "nema šanse za bilo kakve grudvice", ali kod kuće se obično preskoči ovaj korak.
- Obavezno umešajte puter i mleko, i to vruće - rekao je kuvar Endi Kuk. I dodao: "Ako su hladni, samo stisnu krompir."
Dodavši još soli i začina kremastom pireu, poslužio je na tanjire svoj izuzetno svilenkasto glatki pire.
Bonus video: