"Masala" je sinonim za mešavinu, priprema se od različitih vrsta začina, nema "fiksne" kombinacije, već postoji baza koju čine kardamom, đumbir, cimet, karanfilić, crni biber i komorač.
Ovaj tradicionalni indijsko-egipatski čaj okrepljuje i jača imuni sistem, ublažava nadimanje jer stimuliše rad creva, ubrzava metabolizam i na taj način pomaže pre svega u kontroli telesne težine, poboljšava koncentraciju i buđenje, ublažava vrtoglavicu i mučninu izazvanu kretanjem, smanjuje stres.Na Bosforu ga redovno piju, i kako kažu - "diže iz mrtvih"!
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Shutterstock
Ima karakterističan oštar ukus i miris... Kako napraviti masala čaj?
Sastojci:
- 3 kašičice crnog čaja (ili 3 kesice) 4 šolje vode
- 1/2 kašičice mlevenog ili manjeg štapića cimeta
- 1/2 kašičice malog ili 2 cm komadića svežeg, rendanog đumbira
- 1/2 kašičice zelenog kardamoma
- 1/2 kašičice crnog bibera u zrnu
- 1/2 kašičice karanfilić
- 1 kašičica korijandera
- 1 šolja mleka
- po želji med ili neki drugi zaslađivač
Priprema:
Dodajte začine u ključalu vodu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri 10 minuta. U čaj dodajte crni čaj, sklonite sa vatre i ostavite poklopljeno 10 minuta.

Shutterstock
Posle toga sipate mleko i zagrevate ga dok ne bude toplo za piće, ali ne i da proključa. Zatim procedite i poslužite sa medom.

Najtraženije ostrvo na afričkom Mediteranu! 9 ili 10 noćenja po ceni 6 ili 7 noćenja!

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs
