Poznat kao Endi Kuks, novozelandski šef kuhinje otkrio je svoje glavne savete za pravljenje neverovatno kremastog pirea.
— Ovo je način na koji pravim svileni pire svaki put — započeo je šef Endi Kuks u svom video tutorijalu na TikToku.
Prvi savet je:
— Nemojte ljuštiti krompir već nožem obavezno napravite rez oko sredine krompira.
Ovakav krompir zatim treba staviti u hladnu vodu – "ne u vrelu" – i treba dodati so u vodu pre nego što se poveća temperatura.
— Kada krompir postane mekan, procedite ga i ostavite da se malo ocedi na pari — objašnjavajući da "kora treba da se skine" sa krompira, a zatim je prešao na sledeći korak.
— Koristite gnječilice za krompir — savetovao je šef Endi Kuks.
— Ovo će vaš pire učiniti mnogo konzistentnijim.
Treći savet, iako "opciono", je korišćenje sita za gnječenje " krompira kroz njega".
Objasnio je da će ovakav postupak osigurati da "ne bude nikakvih grudvica", ali je priznao da kod kuće često preskoči ovaj korak i prelazi na četvrti.
— Pobrinite se da se puter i mleko dodaju dok su još topli — rekao je šef Endi Kuks.
— Ako su hladni, samo će stegnuti krompir.
Na kraju je potrebno dodao još soli i začina i servirao svoj neverovatno kremasti pire.
Bonus video: