Šef kuhinje podelio savete za "svilenkasti" krompir pire, nema nijednu grudvicu: Jedni kažu da je napravio supu, drugi se oduševili uskusom

Nedeljko Tišanović Vesti 11.12.2024 18:53 0

Šef kuhinje Endi Hernden podelio je najiznenađujući način za pripremu pire krompira bez grudvica.

krompir pire

Shutterstock

Poznat kao Endi Kuks, novozelandski šef kuhinje otkrio je svoje glavne savete za pravljenje neverovatno kremastog pirea.

Ovo je način na koji pravim svileni pire svaki put — započeo je šef Endi Kuks u svom video tutorijalu na TikToku.

Prvi savet je:

Nemojte ljuštiti krompir već nožem obavezno napravite rez oko sredine krompira.

Ovakav krompir zatim treba staviti u hladnu vodu – "ne u vrelu" – i treba dodati so u vodu pre nego što se poveća temperatura.

Kada krompir postane mekan, procedite ga i ostavite da se malo ocedi na pari — objašnjavajući da "kora treba da se skine" sa krompira, a zatim je prešao na sledeći korak.

—  Koristite gnječilice za krompir —  savetovao je šef Endi Kuks.

—  Ovo će vaš pire učiniti mnogo konzistentnijim.

Treći savet, iako "opciono", je korišćenje sita za gnječenje " krompira kroz njega".

Objasnio je da će ovakav postupak osigurati da "ne bude nikakvih grudvica", ali je priznao da kod kuće često preskoči ovaj korak i prelazi na četvrti.

—  Pobrinite se da se puter i mleko dodaju dok su još topli —  rekao je šef Endi Kuks.

—  Ako su hladni, samo će stegnuti krompir.

Na kraju je potrebno dodao još soli i začina i servirao svoj neverovatno kremasti pire.



Bonus video:

@najzena.rs Tri srpske torte među 100 najboljih! Šta mislite koje? #najzena #zena #fypシ゚ #fyp #goviral #foryou ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading