Decembar je i sada je definitivno sezona kolačića, keksića, biskvita i to najrazličitijih vrsta. A svaki dobar kolačić u sebi sadrži puter koji mu daje neodoljivu teksturu i ukus.
Postoji mnogo saveta koje smo do sada čuli, a kako se pravi najbolji keksić, pa ko to može znati bolje od žene koja je ispekla na hiljade, a pritom isprobala i najrazličitije tehnike.
Suprotno svemu što smo ikada čuli o puteru i kolačićima, Keri Mori, osnivačica Callie’s Hot Little Biscuit, ne koristi hladan puter za pogačice i kolačiće — veruje da je to samo još jedna u nizu zabluda.
„Testirali smo puter na svim temperaturama i nismo našli nikakvu razliku“, kaže ona. Umesto toga, koristi puter sobne temperature, posoljen (za slana testa), i mekano brašno za svoje kolačiće.
I postoji još jedan važan savet za sve koji rade sa testom, a to je korak koji većina ne praktikuje, a zapravo pravi razliku.
Takođe, Keri dodaje, da ne zaboravite da pobrašnite sve što koristite za sečenje testa, poput kalupa za pogačice, lopatice ili noža.
,,Sve što seče testo treba da bude prekriveno brašnom kako biste izbegli spajanje slojeva testa," rekla je za Food and Wine.
Bonus video: