Divan i hrskav, kao iz restorana: Krompir će biti savršen kada mu dodate 1 namirnicu, sitnica menja ukus iz korena

Vesti 07.12.2024 19:00 0

Pečeni krompir treba da bude hrskav i zlatno-smeđe boje spolja, sa mekanim i vazdušastim sredinom

krompir

Shutterstock

Pečeni krompir je klasično jelo koje se odlično slaže uz gotovo svaki glavni obrok, ali ponekad može biti teško postići onaj lep, zlatno-smeđi spoljašnji sloj.

Zato Meri Beri u svoj recept za pečeni krompir dodaje griz, što stvara „dodatno hrskav“ spoljašnji sloj koji izgleda i ukusno je neodoljivo.

Dodavanje griza je pristupačan način da krompir postane hrskav.

griz

Shutterstock

 

Napomena u receptu kaže: „Pečeni krompir treba da bude hrskav i zlatno-smeđe boje spolja, sa mekanim i vazdušastim sredinom.“

Dodaju: „Kuvanje i grubo mešanje pre pečenja daju divnu hrskavu spoljašnjost, a griz dodaje dodatni hrskavi sloj.“

Recept za Meri Berin pečeni krompir

Sastojci:

  • 1.5 kg krompira, oljuštenog i isečenog na srednje velike kocke
     
  • 40 g griza
     
  • Četiri kaške gušćije masti ili biljnog ulja
     
  • Tri grančice majčine dušice
     
  • So
     

Metoda:

Počnite tako što ćete zagrejati rernu na 220°C (200°C za rerne sa ventilatorom) i staviti krompir u šerpu sa hladnom, posoljenom vodom. Dovedite vodu do ključanja i kuvajte krompir oko pet minuta ili dok ne počne da omekšava sa ivica. Ocedite krompir u cediljki, pazeći da budu potpuno suvi, zatim ih vratite u šerpu i lagano ih protresite kako biste grubo izgrizli ivice. 

 

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Tri srpske torte među 100 najboljih! Šta mislite koje? #najzena #zena #fypシ゚ #fyp #goviral #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading