Kako da se pirinač ne lepi: Zrna neće biti gnjecava ako dodate jedan sastojak koji koriste iskusne domaćice

Vesna Vukadinović Vesti 03.12.2024 16:36 0

Ako vam kuvanje pirinča ne ide od ruke, sledeći put primenite ove proverene trikove i biće savršen.

pirinač

Shutterstock

Za uspešnu pripremu jela, treba znati određene kulinarske trikove koji pomažu da jelo uspe i bude ukusnije. Da bi pirinač bio savršen, a ne slepljen i tvrd ili gnjecav, primenite trik iskusnih domaćica.

Dodajte limunov sok

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Jedan od načina da skuvan pirinač bude savršen jeste dodavanje malo limunovog soka u vodu u kojoj se kuva, neposredno pre nego što počne da ključa. Limunov sok sprečava zgrudnjavanje pirinča i čini jelo vazdušastim.

Pomaže i ulje

Ako nemate limun pri ruci, druga opcija je dodavanje nekoliko kapi ulja u vodu pre nego što počne da ključa. Ovo će pomoći da se zrna razdvoje. Takođe, mnogi se pitaju je li nužno oprati pirinač pre kuvanja kako bi se sprečilo lepljenje. Naime, stručnjaci preporučuju pranje pirinča iz higijenskih razloga - kako bi se uklonila prašina, insekti ili ostaci ljuske.

Video:

Komentari (0)