Čuveni kuvar tvrdi: Nikako ne držite jaja u frižideru, evo i zbog čega

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 28.11.2024 11:51 0

Kad ujutro razbijem ta jaja koja su stajala pored tartufa i samo s njima napravim kajganu, ona će imati ukus kao da je napravljena s tartufima

jaja

Shutterstock

Popularni britanski kuvar Džejms Martin savetuje da se jaja ne drže u frižideru jer im to, kaže, utiče na ukus.

– Razlog je to što jaja ‘upijaju’ miris pa i ukus druge hrane u frižideru, što može uticati na njihov ukus – objasnio je.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Naime, ljuska od jaja je porozna pa zato može lako ‘pokupiti’ druge mirise, a to ovaj kuvar, kako kaže, često u svom restoranu iskoristi da poboljša omlet.

– Kad imam npr. tartufe, stavim ih u posudu s pirinčem i na vrh stavim jaja pa sve poklopim prozirnom folijom i ostavim preko noći. Kad ujutro razbijem ta jaja koja su stajala pored tartufa i samo s njima napravim kajganu, ona će imati ukus kao da je napravljena s tartufima – rekao je Džejms za Express.

Gde je najbolje držati jaja

Prema Agenciji za standarde hrane, jaja je ipak najbolje držati u frižideru, ali, ako prema savetu ovog kuvara, to želite da izbegnete, bitno je da ih držite na nekom hladnom i suvom mestu, u hladnijoj prostoriji u kojoj se temperatura ne menja naglo.

Komentari (0)