Kraj dana zahteva nešto laganiji obrok, a ovo je naš izbor za poslednji obrok u danu.
SASTOJCI:
- 500g pilećeg belo meso
- 400gkukuruza šećerca
- 6 paradajza
- 5ml ulja
- Jedna kašika vegete
- Pola kašike bibera
- Jedna kašika soli
PRIPREMA:
Za pripremu piletine sa kukuruzom i paradajizom operite belo meso i isecite ga na sitnije komade (štapiće ili kockice). Isečeno belo meso posolite i pobiberite.
Spustite pripremljeno pileće belo meso da se kratko prži u zagrejanom ulju, dok ne porumeni. Gotovo meso izvadite iz masnoće i ostavite na toplom mestu.
Zatim stavite u ulje u kom se pržila piletina oljušteni i sitno isečeni paradajiz. Da lakše oljuštite paradajiz poparite ga kratko u vreloj vodi. Krčkajte paradajiz dok ne pusti sok, pa dodajte kukuruz šećerac, začinite sos vegetom i nastavite krčkati dok kukuruz ne bude kuvan.
U gotov sos od paradajiza i kukuruza vratite prženo pileće belo meso, dobro promešajte da se sastojci povežu i kratko krčkajte da se izjednači temperatura sastojaka i da meso upije sokove i aromu sosa. Poslužite toplo.