Neće se raspadati i biti gnjecav, takav je najbolji za salate i pire: Evo šta treba da dodate u vodu kada kuvate krompir da bi bio još ukusniji

Izvor: Nedeljko Tišanović Vesti 10.11.2024 21:16 0

Trik zlata vredan...

krompir

Shutterstock

Iskusni kuvari imaju nekoliko korisnih trikova koji vam mogu pomoći da krompir skuvate brže, a uz to i poboljšate ukus jela. Ovi saveti su jednostavni, ali vrlo efikasni!

Prvi trik je da pre nego što stavite krompir u šerpu, obavezno oljuštite krompir i stavite ga u činiju ili sudoperu sa hladnom vodom. Najbolje je da voda teče, ali možete ga i potopiti u vodu na 2-3 minuta. Ovaj postupak omogućava da se višak skroba ispere sa krompira, što ne samo da skraćuje vreme kuvanja, već i doprinosi boljem ukusu, jer krompir neće biti gnjecav, već će imati bolju teksturu. Ovaj trik je posebno koristan kada želite da pripremite krompir za pire ili salatu, gde je bitno da krompir ostane čvrst i kompaktan.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Drugi trik koji kuvari često primenjuju je dodavanje sirćeta u vodu dok kuvate krompir. Nakon prvih 15 minuta kuvanja, u vodu možete dodati so i malo sirćeta. Sirće pomaže krompiru da formira tanku, ali čvrstu kožicu koja sprečava da se krompir raspadne tokom kuvanja. Ovaj postupak je koristan kada želite da krompir ostane čitav, a naročito je efektivan za pripremu krompira za pečenje ili salatu. Sirće takođe pomaže da krompir bolje zadrži svoj oblik, čak i kada ga kasnije mešate ili sečete.

Za sirće, možete koristiti bilo koje vrste, ali alkoholno sirće je bolji izbor jer jabukovo sirće može doneti blagi miris koji možda neće odgovarati svakom jelu. Dodajte samo jednu kašičicu sirćeta na svakih 5 krompira, kako biste dobili savršene rezultate – ne preterujte, jer previše sirćeta može učiniti jelo previše kiselim.

Ovi jednostavni trikovi će vam pomoći da krompir brže skuvate, sačuvate njegov oblik i poboljšate njegov ukus, što će zasigurno obradovati sve ljubitelje krompira u vašem domu!

 

Bonus video: 

 

Tri srpske torte među 100 najboljih! Šta mislite koje? #najzena #zena #fypシ゚ #fyp #goviral #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

img
03. 07. 2025 09:21

Egipatski Maldivi – nikada povoljnije! Jutarnji polasci svake nedelje uz 299€ akontacije I čak do -10% popusta!

img
08. 07. 2025 14:48

Bez ovoga nikako ne idite na plažu: Nećete izgoreti, koža će vam biti zahvalna, a još ćete uštedeti!

img
10. 07. 2025 17:35

Više plastike nego krompira: Čips izveo pljačku veka - Potrošači besni (VIDEO)

img
10. 07. 2025 17:40

Test koji otkriva da li ste u riziku da dobijete smrtonosni rak kože

img
10. 07. 2025 17:41

700 mrtvih, hiljade povređenih

img
03. 07. 2025 09:24

Neodoljiva ponuda! Posetite Egipatske Maldive uz akontaciju od 99€ i čak do -12% popusta!

img
10. 07. 2025 17:39

Bukti rat između Breda Pita i Anđeline Džoli

img
10. 07. 2025 17:30

Litvanija u panici: Premijer i predsednik parlamenta u skoloništima, NATO digao avione

img
10. 07. 2025 17:32

"PLjAČKAJU OVU DRŽAVU, PA RUŠE DRŽAVU IZNUTRA" Vučić o društvu sa slike tužioca Nenadića - "Napunili su džepove; biće mnogo istraga!"

img
10. 07. 2025 17:36

Milojević: "Puno dobrih stvari, ali na nekim moramo da radimo"

img
16. 06. 2025 08:16

Pridruži se AdmiralBet floti i iskoristi bonus dobrodošlice kakav zaslužuješ!

img
09. 07. 2025 13:25

Casa Maiac – Upoznajte Kosmaj inspirisan Toskanom

img
10. 07. 2025 17:44

"Zvezda i Partizan stalni članovi Evrolige? Pariz je prvi na listi"

img
10. 07. 2025 17:40

Otpisao je za sva vremena: Gastoz nastavlja dalje bez Anđele, ona ponovo pogazila reč! (VIDEO)

img
20. 06. 2025 11:43

Poznati prvi favoriti među imenima za maskote Expo 2027 Beograd

img
07. 07. 2025 08:15

OTKRIJTE ČAROLIJU ZAPADNE SRBIJE Tara, Drina, Bajina Bašta i Ljubovija - letovanje koje se pamti do kraja života!

Komentari (0)