Popara je od vajkada poznato jelo u Srbiji. Nekada jelo siromašnih, u poslednje vreme sve češće, veoma popularno. Popara je jedno od jela koje u poslednje vreme nalazi svoje mesto na meniju restorana uz uštipke, prženice i kačamak, kao ne baš jeftin doručak. Neki to ismevaju, neki se raduju, a neki jednostavno ni ne znaju kako da naprave ukusnu poparu kod kuće.
Tako je jedan korisnik društvene mreže Reditt napisao: "Nedavno sam čuo da se u nekom restoranu u Beogradu sada po nekoj nenormalnoj ceni služi popara kao tradicionalno srpsko jelo. Nemam lično ništa protiv popare, to je svakako jedno od jela koje mi je oblikovalo detinjstvo, ali mi je malo čudno da se sada u luksuznim restoranima ono nalazi na jelovniku".
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
"Znaš kako, svi se mi različito hranimo, mnogima se smucčila i fensi hrana. Recimo ja živim sa devojkom, dosta naručujemo, jedemo napolju, i kada spremamo spremamo neke italijanske/meksičke varijante hrane, naravno i domaću kuhinju ali ne toliko često.Onda sednes negde da jedeš i vidiš da na meniju imaju recimo kačamak sa slaninicom i setiš se da nisi jeo tako nešto godinama. Drugi primer ovoga je recimo dobra gibanica ispod saća. U tom trenutku nema tog bifteka koji bi ti zamenio tu gibanicu.Još ako restorani umeju da prodaju i priču uz to".
Kao i svako jelo, samo je važan način na koji ga pravite, da li dodajete neke sastojke koji su vam ukusni. A definitivno je nešto što možete praviti bebi za doručak već od uvođenja mlečnih proizvoda i glutena u ishranu.
Popara se može jesti i u kombinaciji sa drugim jelima. Jako je lepa kombinacija popare i mesa isprženog u tiganju ili pak, popare i isprženih jaja na oku. Od napitaka, uz poparu dobro paše mleko ili jogurt.
Potrebno je: 12 kriški hleba, 2 glavice crnog luka, 5-6 čena belog luka, 10 čeri paradajza, 250 grama parizera, 250 grama sira, 6 jaja, 300 ml mleka, 4 kašike pavlake, ulje, so, biber.
Priprema: Na ulju prodinstati sitno seckani crni luk, zatim beli luk. Zatim dodajte seckani paradajz i sve promešajte. Dodajte peršun i začine i sve sjedinite. U posebnoj posudi umutiti jaja, mleko, začine i pavlaku. U podmazan pleh poređajte suvi hleb, pa smesu sa lukom i peršunom, pa sir, pa hleb dok ne potrošite materijal. Kasnije sve prelijte mešavinom jaja i mleka, pa pustite da hleb sve upije oko 30 minuta. Posle toga supu pecite u rerni na 180 stepeni Celzijusa još pola sata.

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!
Pukla tikva: Pljušte provokacije Gastoza i Anđele na Karićev račun, ona mu spomenula prošlost, pa žestoko zaratili! (VIDEO)

Na ponos Srbiji: EXPO 2027 Beograd podržao Beogradski maraton u trci za čovečanstvo
Tu nema sreće: Karić oštrim sudom prekoreo Enu i Peju zbog pomirenja nakon žestokih uvreda, zbog ovoga umalo zaratili! (VIDEO)

Na današnji dan, 10. april
Rat svetskih razmera: Karić i Anđela konačno progovorili, Gastoz ne prestaje sa provokacijama, ovo je razlog sukoba! (VIDEO)
Ona je od mene... Anđela i Karić ne pronalaze zajednički jezik, ona mu zamerila što je zajedno s ostatkom napao Enu (VIDEO)

Srpski bokseri se pripremaju za "Noć šampiona"

6:0 ILI 6:1 TIP JE PROŠAO Od sada, svi tiketi na ATP Masters 1000 turnirima imaju posebnu prednost!

"IDE NA PREGLEDE..." Evo u kakvom je stanju zapravo Taki Marinković, Maja se izlanula i priznala sve u prenosu uživo!

VAŽAN TRENUTAK NA BEOGRADSKOJ BERZI Danas je ostvaren istorijski iskorak za srpsko tržište kapitala

Šta povezuje Mikija Mausa, Duška Dugouška, Super Marija i Vučka?

Zemlja vatre i nara na obali Kaspijskog jezera stiže na EXPO 2027 Beograd

IZ JUTARNjEG MINUSA I SNEGA U PLUS: Vremenska prognoza za četvrtak, 10. april
