Ovi čajevi teraju prehladu kao od šale: Topli napici pomoću kojih ćete se preporoditi

Izvor: Tatjana Badarević Vesti 26.10.2024 15:25 0

Kinezi su đumbir koristili u medicini još pre nekoliko hiljada godina.

Shutterstock/Kiian Oksana

Shutterstock/Kiian Oksana

Topli čajevi zimi odlični su saveznici za jačanje imuniteta. Donosimo koji su pritom najbolji izbor.

Kamilica je poznata lekovita biljka, a ima blag i opuštajući miris te nežnu aromu koja smiruje napetost. Čaj od kamilice odličan je za ublažavanje probavnih tegoba i jačanje imuniteta. Podstiče proizvodnju leukocita, koji brane organizam od bolesti. Jednu do dve kašičice osušenih cvetova kamilice prelijte kipećom vodom i ostavite oko minut te potom procedite.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Čaj od šipka najbolji je izbor kad je reč o odbrani od prehlada i virusa. Oktobar i novembar idealno su vreme za berbu ploda divljeg šipka takođe poznatog kao divlja ili pasja ruža. Zbog obilja vitamina B i C super jača imunitet. Ubiru se zreli crveni plodovi i semenke. Plodove pre sušenja razrežite, očistite semenke i sve dobro operite kako biste odstranili belkaste dlačice koje okružuju semenke. Plodove je najbolje sušiti na temperaturi do 50°C.

Đumbir stimuliše proizvodnju interferona i ima protivupalna svojstva. Kinezi su od davnina sveži đumbir koristili kod prehlada te bolova u mišićima i kostima. Preporučena doza je 2 šoljice na dan.

Komentari (0)