Napravite sprej od ljutih papričica: Smrdibube se više neće vraćati, zauvek će nestati iz vašeg doma

Slobodanka Ćorić Vesti 25.10.2024 10:10 0

Postoje efikasni načini da ih se rešite bez upotrebe jakih i štetnih hemikalija. Evo nekoliko jednostavnih trikova

smrdibube

Shutterstock

S dolaskom hladnijih dana, u naše domove često se useljavaju i najomraženiji nezvani gosti – smrdibube. Ove štetočine traže utočište od hladnoće kroz najmanje otvore, a njihovo uklanjanje može biti pravi izazov zbog neprijatnog mirisa koji ostavljaju kada se osećaju ugroženo.

Ipak, postoje efikasni načini da ih se rešite bez upotrebe jakih i štetnih hemikalija. Evo nekoliko jednostavnih trikova:

Postavite mreže ili komarnike – Instalirajte ih na prozore i vrata kako biste sprečili ulazak smrdibuba u vaš dom.

Prirodni sprej protiv smrdibuba – Napravite sprej tako što ćete četiri kašike belog luka u prahu razmutiti u 16 supenih kašika vode. Alternativno, možete zgnječiti 4 čena belog luka u pola litre vode i ostaviti da odstoji 24 sata. Prespite smesu u bocu sa raspršivačem i poprskajte prozore, vrata i druga mesta gde insekti ulaze. Miris belog luka efikasno ih tera.

Eterično ulje nane – Umesto belog luka, možete koristiti eterično ulje nane. Pomešajte ga sa vodom u jačoj koncentraciji i poprskajte na ista mesta kao i prethodni sprej.

Vodena zamka – U činiju sa oko 2 litra vode dodajte 1 supenu kašiku deterdženta za veš i dobro promešajte. Smrdibube koje se penju po zavesama i zidovima možete uhvatiti metlicom i staviti ih u ovu vodu – brzo će se ugušiti.

Sprej od ljutih papričica – Ovaj sprej je vrlo efikasan u borbi protiv smrdibuba. Potrebno je 3 veoma ljute papričice, 3 čena belog luka, 1 glavica crnog luka i 300 ml sapunice. Iseckane paprike i luk dodajte u sapunicu, prekrijte krpom i ostavite da odstoji preko noći. Sutradan procedite smesu i sipajte je u bocu sa raspršivačem.

Ovi prirodni trikovi ne samo da su efikasni, već su i sigurni za upotrebu u domaćinstvu, čime čuvate svoj dom i porodicu od štetnih hemikalija.

Komentari (0)
Loading