Pire krompir je jedno od najomiljenijih jela na Balkanu i šire. Često se služi uz meso, ali se dobro uklapa i s podvarakom, graškom, gulašem i sličnim jelima.
Poznati kuvar Tejler Florens tvrdi da smo tokom celog života pogrešno pripremali pire krompir. Naime, Florens, koji radi na čuvenoj televiziji Food Network, ističe da krompir obično kuvamo u vodi, što je, prema njegovim rečima, greška. Umesto toga, preporučuje kuvanje krompira u neutralnoj pavlaci u kojoj je prethodno otopljen maslac.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Evo njegovog recepta:
U šerpu stavite oko 0,5 litara neutralne pavlake, oljušteni i oprani krompir iseckan na kockice, 3 kašičice maslinovog ulja i 3 kašičice maslaca. Po želji, dodajte so ili druge začine. Poklopite šerpu i kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta. Nakon toga, procedite krompir, ali sačuvajte tečnost u kojoj se kuvao. Postepeno dodajte tu tečnost u činiju sa krompirom, a zatim sve izmutite mikserom dok ne dobijete glatku smesu.
Florens garantuje da je ovaj način pripreme najbolji, jer omogućava da se očuvaju svi ukusi krompira i tečnosti u kojoj se kuvao.

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!
