Mnogima je jaje omiljena namirnica. Brzo se spremi, lepo zasiti, a zdravo je. Najzdravije je da se jede bareno. Evo koliko tačno treba kuvati jaja, u zavisnosti od toga da li želite da budu tvrdo kuvana ili meka.
4- 5 minuta
Meko kuvano jaje, s tečnim žumancem i pomalo mekim belancem. Idealno za serviranje u ljusci.
6-7 minuta
Srednje kuvano jaje, s čvrstim belancem, dok je žumance kremasto, ali ne potpuno tečno. Ova verzija je savršena za salate ili kao dodatak čorbama.
9-12 minuta
Potpuno kuvano, tvrdo kuvano jaje, s čvrstim belancem i potpuno tvrdim žumancem. Ovo je idealno za klasična jela, poput salata od jaja ili, jednostavno, za ljubitelje tvrdo kuvanih jaja koja se lako seku i serviraju.
Standardno vreme kuvanja odnosi se na jaja srednje veličine. Ako koristite veća ili manja jaja, možda ćete morati malo prilagoditi vreme kuvanja. Nakon kuvanja, jaja stavite u hladnu vodu na nekoliko minuta kako biste zaustavili proces kuvanja i olakšali ljuštenje ljuske.
.
Video:
.