Mnogima je jaje omiljena namirnica. Brzo se spremi, lepo zasiti, a zdravo je. Najzdravije je da se jede bareno. Evo koliko tačno treba kuvati jaja, u zavisnosti od toga da li želite da budu tvrdo kuvana ili meka.
4- 5 minuta
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Meko kuvano jaje, s tečnim žumancem i pomalo mekim belancem. Idealno za serviranje u ljusci.
6-7 minuta
Srednje kuvano jaje, s čvrstim belancem, dok je žumance kremasto, ali ne potpuno tečno. Ova verzija je savršena za salate ili kao dodatak čorbama.

Shutterstock
9-12 minuta
Potpuno kuvano, tvrdo kuvano jaje, s čvrstim belancem i potpuno tvrdim žumancem. Ovo je idealno za klasična jela, poput salata od jaja ili, jednostavno, za ljubitelje tvrdo kuvanih jaja koja se lako seku i serviraju.
Standardno vreme kuvanja odnosi se na jaja srednje veličine. Ako koristite veća ili manja jaja, možda ćete morati malo prilagoditi vreme kuvanja. Nakon kuvanja, jaja stavite u hladnu vodu na nekoliko minuta kako biste zaustavili proces kuvanja i olakšali ljuštenje ljuske.
.
Video:
.