Ponavljajte proces na svaka 3 meseca, da je kamenac potpuno ne uništi: Evo kako brzo, lako i jednostavno očistiti glavu tuša

Nedeljko Tišanović Vesti 22.10.2024 09:15 0

Morate ovo probati!

tuš

Shutterstock

Čišćenje glave tuša može biti izazovno, ali je važno kako bi se sprečilo stvaranje tvrdokornog kamenca. Ovaj kamenac nastaje zbog minerala poput kalcijuma i magnezijuma u tvrdoj vodi, koji ostaju nakon isparavanja vode i formiraju tvrde naslage.

Ako ste u iznajmljenom stanu i ne želite da skinete glavu tuša, postoji jednostavno rešenje koje ne zahteva skidanje. Potrebni su vam plastična kesa sa zatvaračem, gumica i belo sirće. Napunite kesu sirćetom do tri četvrtine, stavite tuš unutra i čvrsto zavežite kesu gumicom. Ostavite da se natapa oko 30 minuta. Nakon toga, upotrebite četkicu za zube i sodu bikarbonu da uklonite preostale naslage.

Preporučuje se da ovu metodu ponavljate svaka tri meseca. Belo sirće je efikasno u razgradnji kamenca zbog sirćetne kiseline, koja reaguje sa kalcijum karbonatom i razbija čvrste naslage. Ovo je prirodno i povoljno rešenje za borbu protiv kamenca.


Bonus video: 

@najzena.rs Sin Lidije i Aleksandra je mali genije! Sa 11 završio fakultet, a sa 13 brani doktorat! #najzena #zena #fypシ゚ #fyp #goviral #foryou ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading