Čaj koji ima dejstva kao i popularni "lek za mršavljenje"? Snižava nivo šećera u krvi i smanjuje rizik od dijabetesa

Nedeljko Tišanović Vesti 21.10.2024 17:51 0

Donosi sjajne benefite organizmu...

Shutterstock/Kaewmanee jiangsihui

Shutterstock/Kaewmanee jiangsihui

U borbi protiv viška kilograma, ponekad je potrebna dodatna pomoć, a jedan prirodni napitak može biti ključ uspeha. Gubitak težine zahteva trud, kao i balans između nutritivno bogate ishrane i fizičke aktivnosti.

Postoji prirodni sastojak koji može poboljšati nivo šećera u krvi i ubrzati mršavljenje. Poznata dijetetičarka naziva zeleni ili crni čaj "prirodnim ozempikom", upoređujući ga s lekom za dijabetes tipa 2. Iako zeleni i crni čaj nisu lekovi za mršavljenje, mogu pomoći u regulaciji šećera u krvi kada se kombinuju sa zdravom ishranom i redovnim vežbanjem.

Dijetetičarka Megi sa TikToka ističe da ovi čajevi stimulišu telo da proizvodi hormon sličan onome u "ozempiku", čime se smanjuje nivo šećera u krvi. Preporučuje da se u svakodnevnu rutinu uključe dve do pet šoljica čaja.

Ne zaboravite na prirodni "ozempik", odnosno zeleni ili crni čaj. Polifenoli u ovim čajevima podstiču vaše L ćelije da proizvode više GLP-1, hormona koji se nalazi u "ozempiku". Ovaj hormon ne samo da pomaže u kontroli nivoa šećera u krvi, već i produžava njegovo dejstvo u telu, omogućavajući vam da dobijete više GLP-1 koji duže deluje — kaže Megi.

 

 

GLP-1, ili glukagonu sličan peptid-1, ima ključnu ulogu u regulaciji nivoa šećera u krvi. Pomaže telu da luči više insulina, usporava varenje i smanjuje proizvodnju šećera u jetri.

Osim čaja, hrana bogata vlaknima, kao što su voće, povrće i celozrnate žitarice, takođe pomaže u prirodnom povećanju nivoa GLP-1.

Dakle, ako tražite prirodan način da poboljšate nivo šećera u krvi, smanjite rizik od dijabetesa i izgubite kilograme, zeleni ili crni čaj bi mogli biti vaša tajna prednost, piše Express.

Bonus video:

 

@najzena.rs Tri srpske torte među 100 najboljih! Šta mislite koje? #najzena #zena #fypシ゚ #fyp #goviral #foryou ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading