Bez obzira na to da li ste više za čorbast pasulj ili prebranac, pasulj je jedno od najomiljenijih jela u Srbiji.
Kuvanje pasulja je prilično jednostavno, ali priprema pre same termičke obrade može biti malo zahtevnija i zahteva vreme. Da bi pasulj bio pravilno skuvan, potrebno ga je potopiti noć pre kuvanja, a sutradan isprati u dve vode. Ipak, postoje i trikovi koji olakšavaju ovaj proces.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Ako nemate vremena, a želite da pripremite pasulj za ručak ili slavu, oslonite se na savete iskusnih domaćica. One preporučuju da pasulj više ne morate potapati unapred. Umesto toga, uzmite veću šerpu, stavite željenu količinu pasulja i prelijte ga vodom. Promešajte, a onaj pasulj koji ispliva izvadite. Kuvajte dok ne proključa, a zatim procedite, isperite i dodajte novu vodu. Ponovo dovedite do ključanja, poklopite i ostavite da odstoji oko 40 minuta.
Tokom tog vremena, pasulj će nabubriti kao da ste ga ostavili da stoji celu noć. Ponovo ga procedite, dodajte novu vodu i ostavite da proključa. Važno je da ga ne solite tokom kuvanja, jer će mu tada biti potrebno duplo više vremena. Posolite ga pet minuta pre nego što ga isključite.
Kada završite sa kuvanjem, možete pripremiti prebranac ili dodati suvo meso tokom kuvanja, a začine dodajte pred kraj.

OGLASILA SE UNUKA TITA Zove ga po ikavski, uz slomljeno srce

UMALO OD GOTOVOG VERESIJA Partizan se "kockao", ali pobedom nad Megom najavio početak plej-ofa

Maskova baza u Teksasu postaje grad! Odluku izglasali većinom Maskovi zaposleni, evo ko će biti prvi gradonačelnik!

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

Zabrinjavajuće vesti: "U Partizanu stanje nije izvanredno"
Bojana Šijan zablistala u USKOJ HALJINI na veselju povodom krštenja sina, a tek da vidite slavljenička tortu (FOTO)

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

Iz Mege stigle reči "pretnje" za večite: Nismo turisti!

Miljan Hofman KRSTIO sina Mirka Šijana

TRAMP O EVROPSKIM LIDERIMA: Molili da pozovem Putina - njima se ne javlja

I naši kafići počeli sa "zabranom": Na laptop u lokalu zaboravite

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima
Gradonačelnik Novog Sada osudio vandalski čin skrnavljenja mesta nesreće: "Apsolutno nedopustivo!"

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

Sjajna prilika! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 387€ – na samo dva sata leta od Vas!
