Pasulj nikako ne solite tokom kuvanja: Naše bake su znale caku

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 21.10.2024 17:05 0

Kuvanje pasulja je prilično jednostavno, ali priprema pre same termičke obrade može biti malo zahtevnija i zahteva vreme

pasulj

Shutterstock

Bez obzira na to da li ste više za čorbast pasulj ili prebranac, pasulj je jedno od najomiljenijih jela u Srbiji.

Kuvanje pasulja je prilično jednostavno, ali priprema pre same termičke obrade može biti malo zahtevnija i zahteva vreme. Da bi pasulj bio pravilno skuvan, potrebno ga je potopiti noć pre kuvanja, a sutradan isprati u dve vode. Ipak, postoje i trikovi koji olakšavaju ovaj proces.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Ako nemate vremena, a želite da pripremite pasulj za ručak ili slavu, oslonite se na savete iskusnih domaćica. One preporučuju da pasulj više ne morate potapati unapred. Umesto toga, uzmite veću šerpu, stavite željenu količinu pasulja i prelijte ga vodom. Promešajte, a onaj pasulj koji ispliva izvadite. Kuvajte dok ne proključa, a zatim procedite, isperite i dodajte novu vodu. Ponovo dovedite do ključanja, poklopite i ostavite da odstoji oko 40 minuta.

Tokom tog vremena, pasulj će nabubriti kao da ste ga ostavili da stoji celu noć. Ponovo ga procedite, dodajte novu vodu i ostavite da proključa. Važno je da ga ne solite tokom kuvanja, jer će mu tada biti potrebno duplo više vremena. Posolite ga pet minuta pre nego što ga isključite.

Kada završite sa kuvanjem, možete pripremiti prebranac ili dodati suvo meso tokom kuvanja, a začine dodajte pred kraj.

 

 

 

img
04. 05. 2025 19:43

OGLASILA SE UNUKA TITA Zove ga po ikavski, uz slomljeno srce

img
04. 05. 2025 19:45

UMALO OD GOTOVOG VERESIJA Partizan se "kockao", ali pobedom nad Megom najavio početak plej-ofa

img
04. 05. 2025 20:10

Maskova baza u Teksasu postaje grad! Odluku izglasali većinom Maskovi zaposleni, evo ko će biti prvi gradonačelnik!

img
24. 04. 2025 14:02

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

img
04. 05. 2025 20:12

Zabrinjavajuće vesti: "U Partizanu stanje nije izvanredno"

img
04. 05. 2025 19:37

Bojana Šijan zablistala u USKOJ HALJINI na veselju povodom krštenja sina, a tek da vidite slavljenička tortu (FOTO)

img
21. 04. 2025 08:54

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

img
04. 05. 2025 20:02

Iz Mege stigle reči "pretnje" za večite: Nismo turisti!

img
04. 05. 2025 19:06

Miljan Hofman KRSTIO sina Mirka Šijana

img
04. 05. 2025 20:15

TRAMP O EVROPSKIM LIDERIMA: Molili da pozovem Putina - njima se ne javlja

img
04. 05. 2025 20:10

I naši kafići počeli sa "zabranom": Na laptop u lokalu zaboravite

img
27. 04. 2025 16:59

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

img
04. 05. 2025 20:17

Gradonačelnik Novog Sada osudio vandalski čin skrnavljenja mesta nesreće: "Apsolutno nedopustivo!"

img
04. 04. 2025 14:20

ISPROBAJ NAJBOLJI LIVE Igraj pametno i svakog dana pokupi bonus za klađenje uživo!

img
28. 04. 2025 07:50

Sjajna prilika! Nezaboravno beli pesak, tirkizno more afričkog Mediterana i All Inclusive već od 387€ – na samo dva sata leta od Vas!

img
30. 04. 2025 14:21

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

Komentari (0)