Stavite ove ljuske u vodu: Najbolja prihrana od koje biljke bujaju tokom cele godine

Vesti 18.10.2024 09:02 0

Postupak je vrlo jednostavan i biće vam potrebno samo šaka ljuski od oraha i malo vode

biljke

Shutterstock

Orasi su koštunjavo voće bogato vitaminima i mineralima koji su ključni u našoj ishrani. Ali da li ste znali da su dobri i za biljke?

Kada pojedete orahe, nemojte baciti ljuske jer se od njih može napraviti kvalitetno đubrivo, idealno za baštenske i sobne biljke.

biljke

Shutterstock

 

Nastavite da čitate kako biste otkrili metodu za pripremu đubriva od oraha.

Đubrivo od oraha

Pripremu ovog prirodnog đubriva pokazala je Tiktok stranica ,,trag.biljke1". Postupak je vrlo jednostavan i biće vam potrebno samo šaka ljuski od oraha i malo vode.

Šaku ljuski oraha stavite u šerpu i prelijte sa 0.5 litara vode. Ostavite je da ključa pola sata, a potom ostavite da se prohladi i onda procedite. Dobili ste vrhunsku prihranu za biljke koja sadrži:

  • natrijum
  • magnezijum
  • kalijum
  • jod 
  • aminokiseline
     

 

@trag.biljke1 Evo kako da iskoristite ljuske oraha😊 Recikliraj♻️ Podrži prirodu🌍 I uštedi novac❗️ #tragbiljke #communitygarden #motivacionabiobašta #bašta ♬ original sound - Trag Biljke

 

Nerazređenom prihranom možete zalivati presadu, baštenske biljke i sobne biljke. Biljke uz pomoć ove prihrane bujaju. Ljuske oraha možete čuvati tokom cele godine i tako napravite preparat po potrebi. 

 

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading