Svaka kuća ima ovaj proizvod, a niko ga ne koristi za prozore: Imaju da se cakle nenormalno, mislićete da ih uopšte nema

Nedeljko Tišanović Vesti 14.10.2024 18:15 0

Ovaj trik će vam jako pomoći u kući...

Shutterstock/Africa Studio

Shutterstock/Africa Studio

Prozori mogu brzo postati prljavi zbog kondenzacije i vlage tokom jeseni, ali jedan stručnjak za čišćenje ima "najbrži" trik za čišćenje prozora koji će učiniti staklo "sjajnim" bez tragova ili poteškoća.

Čišćenje prozora može biti frustrirajući zadatak, ali ga možete obaviti brzo ako imate prave proizvode za posao.

Laura Montford, stručnjakinja za čišćenje, podelila je da su prozori skloniji prljavštini i zamagljenosti tokom jeseni zbog veće vlažnosti u vazduhu.

Prozori postaju magloviti zbog kondenzacije, sušenja veša, vlažnosti i promene temperature.

Zato je veoma važno obezbediti dobru ventilaciju i cirkulaciju vazduha tokom zimskih meseci kako biste izbegli nakupljanje plesni i buđi u vašem domu.

Ipak, veoma je lako dobiti prozore sjajne i čiste bez tragova, jer Laura za The Express kaže da vam je sve što treba – deterdžent za sudove.

Najbrži trik za čišćenje prozora je korišćenje krpe i tople sapunice. Očistite prozore i okvire, a zatim upotrebite usisivač za prozore da uklonite sav ostatak sapunice.

Deterdžent za sudove je dizajniran da razbija prljavštinu, ulje i masnoću, što znači da će brzo ukloniti većinu mrlja sa stakla i olakšati brisanje.

Samo treba eq pomešate malo deterdženta za sudove sa vodom kako biste dobili glatku sapunicu koja će podići prljavštinu bez ostavljanja tragova.

Međutim, ako više volite, možete koristiti i sirće umesto deterdženta, jer se veoma brzo suši i takođe neće ostaviti ostatke na prozorima.

Korišćenje ove metode je brzo, lako i ekonomično. Takođe je veoma zadovoljavajuće čistiti prozore na ovaj način. Moći ćete da očistite jedan prozor za manje od pet minuta.

Kako pravilno očistiti prozore u samo pet minuta

Da biste počeli, očistite prozore i okvire kako biste uklonili paučine i prašinu.

Zatim napunite kantu toplom vodom i dodajte malo deterdženta za sudove. Koristite krpsu i sredstvo za čišćenje da brzo očistite staklo.

Ako možete, upotrebite usisivač za prozore da uklonite sav ostatak sapunice, a zatim upotrebite krpu od mikrofibera da polirate staklo.

—  Ključ za ostavljanje prozora sa sjajem bez tragova je korišćenje visokokvalitetne krpe od mikrofibera za finalno poliranje nakon čišćenja.

—  Isprobala sam mnoge tokom godina, ali mi je Spontex Window and Glass cloth omiljena jer je XL veličine, veoma debela i fantastičnog kvaliteta —  zaista ostavlja vaše prozore i staklo sjajnim.

Ova brza i jednostavna metoda učiniće čišćenje prozora gotovo bez napora i bez problema, što možete obaviti u trenutku.

 



Bonus video: 

@najzena.rs Ova pasta rešava svaku fleku, a košta samo 20 dinara #najžena #žena #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryou #fyp #fy ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading