Pametan trik sa toalet papirom smanjuje troškove: Poslušajte savet majstora i uštedite novac na grejanju ove zime

Slobodanka Ćorić Vesti 11.10.2024 15:11 0

Preporučuje se da pre nego što započnete, zatvorite sve prozore i vrata i isključite uređaje koji mogu izazvati promaju

grejanje

Imago / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako se zima približava, mnogi domaćinstva koja nisu priključena na toplanu razmišljaju o načinima da smanje troškove grejanja. Stručnjak za bojlere i grejanje, Tajron Ekrem, podelio je jednostavan trik koji može pomoći u uštedi novca.

Ako niste sigurni odakle dolazi promaja u vašem domu, Ekrem preporučuje trik s toaletnim papirom. Ovaj jednostavni metod može vam pomoći da identifikujete mesta gde treba da se fokusirate na sprečavanje promaje.

„Uzmite dve rolne toaletnog papira i odlepite jedan sloj kako biste dobili tanak list. Držite ga blizu prozora ili vrata. Ako postoji promaja, toaletni papir će se pomeriti ili će biti usisan. Ako je promaja unutrašnja, papir će se odmaknuti od vas“, objasnio je Ekrem, naglašavajući da je ovaj stari trik veoma efikasan i potpuno bezbedan.

Preporučuje se da pre nego što započnete, zatvorite sve prozore i vrata i isključite uređaje koji mogu izazvati promaju. Nakon što utvrdite gde se promaja javlja, Ekrem savetuju lepljenje selotejpa ili gume na otvore oko prozora i vrata kako bi se sprečio ulazak hladnog vazduha.

„Promaja može biti veoma problematična kada je reč o pravilnom grejanju doma. Ovo je jednostavan način da uštedite novac na računima“, zaključio je Ekrem.

 

 

 

Komentari (0)
Loading