Sipajte ovu tečnost u mašinu: Ubija bakterije i eliminiše neprijatne mirise, posuđe će da blista kao dijamant

Vesti 11.10.2024 11:47 0

Nensi Emeri, stručnjakinja za čišćenje u ,,Tap Warehouse"-u, podelila je svoj temeljni metod, koji ne zahteva nikakve skupe proizvode za čišćenje, već svakodnevne kuhinjske predmete

mašina

Shutterstock

Čišćenje mašine za pranje sudova ne mora da isprazni novčanik niti da oduzima previše vremena, ali može da napravi ogromnu razliku u sprečavanju loših mirisa i prljavog pribora za jelo.

Novo istraživanje kompanije ,,Tap Warehouse" otkriva da mnogi Britanci traže uputstva o tome kako da efikasno očiste svoje kuhinjske uređaje, posebno mašine za pranje sudova.

7.200 mesečnih pretraga potvrđuje da su čistoća i miris posuđa uobičajena briga.

Začepljeni odvodi mogu ometati rad mašine, što dovodi do prljavog posuđa i neprijatnih mirisa koji se šire po kuhinji.

Srećom, postoje pristupačne i jednostavne metode koje osiguravaju da vaša mašina za pranje sudova radi glatko i efikasno.

Nensi Emeri, stručnjakinja za čišćenje u ,,Tap Warehouse"-u, podelila je svoj temeljni metod, koji ne zahteva nikakve skupe proizvode za čišćenje, već svakodnevne kuhinjske predmete.

mašina

Shutterstock

 

Rekla je: „Da biste svojoj mašini za pranje sudova pružili potpuni tretman čišćenja, počnite tako što ćete isprazniti svo posude i pribor da biste imali lak pristup unutrašnjosti.

„Kada završite, izvucite donju rešetku mašine za pranje sudova i uklonite filter.

„Ispraznite filter od ostataka hrane i ostataka, pre nego što ga potopite u toplu vodu sa sapunicom.

„Koristite četku sa mekom dlakom da očistite svu prljavštinu pre nego što vratite stalak unutra.“

Za dublje čišćenje, Nensi predlaže da 250 ml belog sirćeta u uspravnoj posudi koja se može prati u mašini za sudove stavite na donju rešetku mašine.

Sirće

Shutterstock

 

Ona je dodala: „Kada pokrenete normalan ciklus sa posudom i isključite opciju sušenja, vaša mašina će biti značajno čistija."

„Na kraju očistite buđ sa gume. Napravite rastvor tople vode i sapunice i koristite sunđer da biste obrisali sve naslage kako biste sprečili da mašina za pranje sudova ima neprijatan miris.

Na kraju, osušite unutrašnjost čistom krpom kako bi vaša mašina za pranje sudova ostala sveža i bez mirisa, savetuje Express.

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading