Kako zagrejati stan bez uključivanja grejanja: Uz ovaj izum vam ne treba ni dinar, a biće vam toplo!

Vesti 10.10.2024 21:20 0

Bilo da se grejete na struju, plin, drva ili ugalj, ili imate centralno grejanje, sezona još nije počela.

radijator

Shutterstock

Dok ne počne grejna sezona, stan možete zagrejati i na drugi način. Švedska je definitivno ispred svog vremena, a njihov najnoviji tehnološki projekat je iznenadio ceo svet.

U Švedskoj se greju na kompjutere!

Oni koji poseduju računare znaju koliko se oni zagrevaju tokom rada, ali još nikome nije palo na pamet da bi se ta energija mogla iskoristiti za zagrevanje kuće! Šveđani su se upravo dosetili toga i došli na ideju da iskoriste tu inače beskorisnu energiju. Toplotnom energijom računara zagreva se oko 30.000 domaćinstava. Ceo projekat vodi kompanija Fortum, a prema njihovim predviđanjima računari bi u budućnosti mogli da greju i više od 10 odsto kuća i zgrada.

Vi uključite rernu

Dok se taj način grejanja ne raširi po celom svetu, zagrejte se pomoću rerne. Tako možete ugrejati kuhinju i prostoriju najbližu njoj, a to je najčešće dnevna soba. Ukoliko ste nešto pekli u rerni, možete preostalu toplotu iskoristiti da zagrejete stan. Jednostavno ostavite vrata isključene rerne otvorena nakon upotrebe. Preostala toplota će se širiti prostorijom. Ili jednostavno uključite rernu i otvorite vrata. Ipak, obratite pažnju rerna nije zamena za grejalicu! Ako ostavite pećnicu da radi sa otvorenim vratima, gubite mnogo energije. Mada, na kratko će pomoći, bar uveče kada je sveže, a još ne počne grejna sezona.

.

Video:

 

@najzena.rs Svekrva napravila spisak obaveza za snaju! Ljudi se krste od šoka #žena #najzena #fypシ #fypシ゚viral #viralvideo #viraltiktok #foryoupage ♬ original sound - Najzena.rs

 

.

 

Komentari (0)
Loading