Profesionalna čistačica tvrdi: Svi misle da je najprljavija wc šolja, a zapravo je ovo, jer se najređe čisti!

Vesti 10.10.2024 17:51 0

Na samu pomisao prljavštine u kupatoli svima pada na pamet wc šolja, ali nema ona najviše bakterija.

kupatilo

Shutterstock

Sasvim logično je da mislite kako je baš wc šolja najprljavija u kupatilu, ali oni kojima je čišćenje posao ne misle tako. Iz dugogodišnjeg iskustva, Triš Duarte, profesionalna čistačica firme „Maidpro“, svoje iskustvo podelila s portalom za uređenje doma i umeće življenja „Apartment Therapy“.

Šta je najprljavije u kupatilu

„Kada razmišljamo o prljavim površinama u kupatilu, na pamet nam prvo padaju WC šolja, slavina i lavabo, a iako su to zaista mesta gde se nakupljaju bakterije, obično se čiste češće baš zato jer smo ih svesni“, rekla je Triš. Kvake i ručke ormarića, s druge strane, se prljavim rukama najčešće dodiruju, a istovremeno na njih se najmanje obraća pažnja prilikom čišćenja.

„Svaki put kad posegnemo za kvakom ili ručkom ormarića u kupatilu, ostavimo bakterije u vazduhu koje će najverovatnije sleteti upravo tamo“, tvrdi Triš. Iako to zvuči kao zaista puno prljavštine i bakterija, rešenje ja zapravo vrlo jednostavno.

Kako se rešiti bakterija

Ručke ormarića svaki dan brzinski prebrišite sredstvom za dezinfekciju. Blago dezinfekcijsko sredstvo za uklanjanje bakrerija držite uvek pri ruci. Odličan izbor je bočica s raspršivačem, kako biste mogli svakodnevno za samo nekoliko sekundi da poprskate kvake i ručke. Na taj način ne morate da čekati da dođe na red kompletno čišćenje kupatila. Osim ručki i kvaka, među najpljavijim površinama u kupatilu su i sami zidovi, jer se ni na njih ne obraća dovoljno pažnje pa su izvor bakerija koje se vremenom natalože u velikim količinama.

.

Video:

.

 

 

Komentari (0)
Loading