Zahvaljujući kuvalu, brže možete da napravite omiljene tople napitke, što je korisni kada ujutru žurite. Povremeno treba da ga očistite, jer se u njemu vremenom stvori kamenac. Umesto da kupujete skupa sredstva za skidanje kamenca ili da se mučite i ribate kuvalo, skinite ga brzo sastojcima koje imate u kuhinji.
Najjeftinije i najefikasnije je sirće
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Najbolje je da kamenac uklonite iz kuvala prirodnim sredstvom kako ne bi ostaci hemikalija dospeli u vaš organizam. Najjeftinije i najefikasnije je da upotrebite sirće. Pomešajte iste količine vode i sirćeta i sipajte u kuvalo. Kada tečnost provri isključite ga i ostavite tečnost unutra dok se ne ohladi (15-20 minuta), kako bi rastvorila kamenac.
Prokuvajte još jednom vodu
Natopite čistu krpu i oribajte kuvalo sa spoljne strane, a četkom ga istrljajte unutra. Prospite tečnost i isperite kuvalo čistom vodom. Zatim dva puta prokuvajte čistu vodu u njemu da biste uklonili ostatke sirćeta. Kako biste sprečili pojavu kamenca, posle svakog korišćenja kuvala ostatak vode u njemu obrišite krpom.
.
Video:
.