Skinite kamenac s kuvala za vodu: Ovo najbrže čisti žute mrlje koje su se nakupile unutra, a stoji vam u ormaru

Vesti 09.10.2024 13:00 0

Kuvalo je praktično kada treba brzo zagrejati vodu za kafu ili čaj. Ali vremenom se u njemu nakupi kamenac.

kuvalo

Shutterstock

Zahvaljujući kuvalu, brže možete da napravite omiljene tople napitke, što je korisni kada ujutru žurite. Povremeno treba da ga očistite, jer se u njemu vremenom stvori kamenac. Umesto da kupujete skupa sredstva za skidanje kamenca ili da se mučite i ribate kuvalo, skinite ga brzo sastojcima koje imate u kuhinji.

Najjeftinije i najefikasnije je sirće

Najbolje je da kamenac uklonite iz kuvala prirodnim sredstvom kako ne bi ostaci hemikalija dospeli u vaš organizam. Najjeftinije i najefikasnije je da upotrebite sirće. Pomešajte iste količine vode i sirćeta i sipajte u kuvalo. Kada tečnost provri isključite ga i ostavite tečnost unutra dok se ne ohladi (15-20 minuta), kako bi rastvorila kamenac.

Prokuvajte još jednom vodu

Natopite čistu krpu i oribajte kuvalo sa spoljne strane, a četkom ga istrljajte unutra. Prospite tečnost i isperite kuvalo čistom vodom. Zatim dva puta prokuvajte čistu vodu u njemu da biste uklonili ostatke sirćeta. Kako biste sprečili pojavu kamenca, posle svakog korišćenja kuvala ostatak vode u njemu  obrišite krpom.

Bonus video:

 

@najzena.rs Zaprosio sam devojku na drugovom venčanju! Da li je vama to okej? #najžena #žena #fyp #fypシ゚ #viral #viraltiktok #foryoupage #viralvideo ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading