Ovo je najpravilniji način savijanja sarmi: Jednu stvar je posebno bitno da uradite, u suprotnom ćete sve upropastiti

Nedeljko Tišanović Vesti 08.10.2024 09:55 0

Da li je ovo način na koji vi savijate sarme?

letnja sarma

Shutterstock

U Srbiji je započela sezona slava, a sarma je glavna zvezda trpeze. Ovo popularno jelo je omiljeno i lako se sprema, pa je pravo vreme da se okušate u njegovoj pripremi ako to do sada niste radili. Osnovni sastojci su meso, pirinač i listovi kupusa, uz neizostavne začine.

Kada ste pripremili sve sastojke, sledeći korak je uvijanje sarme. Birajte veće listove kupusa i pažljivo iseckajte debeli deo lista kako biste olakšali uvijanje. Nakon toga, možete početi sa pripremom!

 

 

Da biste pripremili sarmu, stavite list kupusa na dlan, pa preko njega stavite kašiku uprženog mesa sa pirinčem i začinima. Prvo savijete list sa strane da preklopite meso, a zatim ga rolate od kraja dlana prema prstima. Vrhove lista koji vire spakujte u "džep" kako biste dobili lepu i okruglu sarmicu. Ponavljajte ovaj postupak sa svim sastojcima i poređajte sarmice u krug u dubokom loncu. Između stavite suvo meso i slaninu. Kada ste završili sa svim sarmicama, prekrijte ih preostalim listovima kupusa, nalijte vodu i ostavite da se krčkaju nekoliko sati.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading