Miris kante za smeće zauvek će rešiti kapljica jedne namirnice: Nikada više vaša kuća se neće neprijatno mirisati, zbogom i voćnim mušicama

Nedeljko Tišanović Vesti 08.10.2024 08:25 0

Zbogom neprijatnim mirisima...

Shutterstock/Aleksandra Suzi

Shutterstock/Aleksandra Suzi

U toplim letnjim danima, kanta za smeće brzo može početi da neprijatno miriše zbog bržeg truljenja hrane. Stručnjakinja za čistoću, Sofi, podelila je na TikToku brz i jednostavan trik za sprečavanje ovih neprijatnih mirisa.

Njen savet uključuje dodavanje nekoliko kapi eukaliptusovog ulja na papirni ubrus, koji zatim stavlja na dno kante pre nego što postavi novu vreću za smeće. Eterična ulja, poput eukaliptusa, stvaraju mirisnu barijeru koja pomaže u neutralizaciji neprijatnih mirisa otpadaka.

Sofi je napomenula da i drugi mirisi, kao što su lavanda ili limunska trava, mogu biti efikasni. Ako se voćne mušice okupljaju oko kante, miris mente može ih odvratiti, dok ulja čajevca i citrusa pomažu u borbi protiv bakterija.

Redovno menjanje vreće za smeće i čišćenje kante vrućom vodom i deterdžentom takođe su važni za održavanje svežine i sprečavanje nakupljanja mrlja.


 

Bonus video: 

 

 

Komentari (0)
Loading