Električar Stanko nam je otkrio trik: Uradite ovo kada uključujete bojler, smanjićete duplo račun za struju!

Vesti 07.10.2024 11:07 0

Jedan od uređaja koji troši najviše struje u domaćinstvu je bojler, ali i to možete lako da sprečite.

bojler

Shutterstock

Bojleri su ključni uređaji u domaćinstvu kada je u pitanju štednja električne energije. Održavanje optimalne temperature vode igra važnu ulogu u smanjenju troškova električne energije. Električar nam je otkrio jednostavan trik koji će pomoći da značajno uštedite potrošnju.

Podesite temperaturu

Ovo je najboolji način za uštedu struje. Smanjenje temperature na optimalnih 50-60 stepeni značajno smanjuje i potrošnju električne energije, jer će manje energije biti potrebno da se voda održi na toj temperaturi.

Isključite bojler kada vam ne treba

Ako nećete koristiti toplu vodu duži period, na primer, noću ili kada niste kod kuće, isključite bojler. Ovaj jednostavan korak može značajno smanjiti potrošnju struje.

bojler

Shutterstock

 

Izolacija bojlera

Postavljanje izolacije na bojler sprečava gubitak toplote i smanjuje potrošnju struje, posebno za stare bojlere koji mogu imati lošu izolaciju.

Upotrebite tajmer

Instalacija tajmera na bojler omogućava rad samo u određeno vreme kada je potrebna topla voda. Ovo može značajno smanjiti potrošnju električne energije. Periodi kada bojler troši najmanje struje obično variraju u zavisnosti od modela bojlera i vaših navika korišćenja tople vode.

Bonus video:

Komentari (0)
Loading