Tri sredstva koje razaraju buđ i kamenac u kupatilu: Počice će se sijati, fugne će biti savršeno bele

Nedeljko Tišanović Vesti 07.10.2024 09:56 0

Isprobajte ovo!

Shutterstock/Trin Kulsubsutra

Shutterstock/Trin Kulsubsutra

Stručnjak za čišćenje je podelio jeftine načine na koje vlasnici kuća mogu lako i efikasno ukloniti buđ i kamenac iz kupatila.

Kupatila mogu brzo postati žarište za kamenac i buđ zbog visoke vlažnosti.

Kamenac nastaje nakupljanjem mineralnih naslaga usled tvrde vode, dok je buđ vrsta gljivice koja uspeva u vlažnim okruženjima.

Brajan Toward, stručnjak za poboljšanje doma i izvršni direktor vodeće prodavnice kupatila Wholesale Domestic, rekao je:

Buđ može brzo rasti u obliku crnih mrlja ili fleka u vlažnim i slabo ventiliranim prostorijama kao što su kupatila. 

Pored neprijatnog izgleda, ona oslobađa alergene u vazduh, što može izazvati respiratorne probleme, alergije i astmatične napade.

Iako kamenac nije direktno štetan za zdravlje, može uzrokovati rast bakterija, što ugrožava kvalitet vode.

Kamenac se takođe može nakupljati u cevima i ograničiti protok vode, što može dovesti do smanjenog pritiska vode i problema sa vodovodom, što može biti skupo ako se ne reši.

Kako bi se sprečilo da ovo postane veliki problem, stručnjak je podelio "neobične, ali veoma uspešne metode" za kupatilo bez buđi i kamenca.

1. Ulje čajevca
Stručnjak objašnjava:

Ulje čajevca ima prirodna antifungalna svojstva, što ga čini efikasnim sredstvom za čišćenje buđi.

2. Prskalica sa hidrogen-peroksidom

Tri procenta hidrogen-peroksida mogu efikasno ubiti spore plesni i sprečiti njihovo ponovno razmnožavanje. Nanesite ga na područja gde ima mnogo buđi na 15 minuta pre nego što obrišete vlažnom krpom.

3. Limunov sok i so
Da biste uklonili kamenac, presecite limun na pola i umočite ga u so kako biste stvorili prirodno sredstvo za ribanje. Kiselina u limunovom soku pomaže u razgradnji kamenca, dok so pomaže da se on skine sa površina.


Bonus video: 

@najzena.rs Ova pasta rešava svaku fleku, a košta samo 20 dinara #najžena #žena #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryou #fyp #fy ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading