Očistite tuš za 15 minuta: Prirodna metoda efikasno uklanja kamenac, idealna je kada nemate vremena

Vesti 05.10.2024 18:28 0

Lei Hang, stručnjakinja i osnivačica ,,The Thrifty Island Girl", je rekla da je najbolji proizvod za čišćenje tuš ručice limunska kiselina

tuš

Shutterstock

Mnogi ljudi zaboravljaju da očiste tuš ručice, ali ovaj zanemareni posao mora da se obavi, jer inače može dovesti do taloženja kamenca.

Minerali iz vode koja isparava se vremenom mogu nakupiti u tuš ručici, što može usporiti pritisak vode, pa čak i učiniti vodu prljavom. 

Niko ne želi da zakorači pod prljavi tuš, zbog čega je važno čistiti tuševe najmanje svaka tri meseca kako kamenac i druge klice ne bi stvorile problem. 

Tuš ručicu je vrlo lako očistiti jer je potrebno samo 15 minuta, ali budite oprezni po pitanju proizvoda koji koristite jer većina sredstava za čišćenje, poput sirćeta, može oštetiti površinu tuša.

tuš

Shutterstock

 

Lei Hang, stručnjakinja i osnivačica ,,The Thrifty Island Girl", je rekla da je najbolji proizvod za čišćenje tuš ručice limunska kiselina, koja je prisutna u limunu, pomorandži i limeti.

Limunska kiselina se obično koristi za kuvanje, ali njena koncentrovana verzija se može naći u delu za domaćinstvo u većini supermarketa ili prodavnica alata jer je takođe veoma efikasna za čišćenje.

Lako razgrađuje minerale u kamencu dok je mnogo nežnija prema meralu i gumi oko tuš ručice. 

Lei je rekla: „Iako je ovaj prah prirodan, studije su pokazale da je prah moćno dezinfekciono sredstvo protiv raznih bakterija i virusa.

„Pravljenjem sopstvenih sredstava za čišćenje „uradi sam“ koristeći limunsku kiselinu, uštedećete mnogo novca i uštedeti mnogo prostora ispod ormarića za lavabo i kupatila.“ 

Kako očistiti tuš ručicu limunskom kiselinom 

Da biste očistili tuš ručicu, sve što treba da uradite je da pažljivo odvojite od cevi, a zatim je potopite u rastvor limunske kiseline. 

Lei je rekla: „Da biste je očistili, rastvorite jednu kašičicu limunske kiseline u posudi vode.

„Zatim odvojite tuš ručicu i stavite je u rastvor, pazeći da je glava tuša potpuno uronjena u rastvor.“ 

Ostavite tuš ručicu u rastvoru na 15 minuta ili duže ako je niste čistili duže vreme. 

tuš

Shutterstock

 

Kada istekne vreme, koristite meku četkicu za ribanje ili staru četkicu za zube da je nežno očistite i kamenac će se lako ukloniti.

Isperite tuš ručicu čistom toplom vodom, a zatim je ponovo pričvrstite na cev i voda će biti čista i teći glatko. 

Ako imate tuš ručicu koja ne može da se odvoji od creva, jednostavno pomešajte limunsku kiselinu i vodu u praznu bocu sa raspršivačem i očistite je na taj način, objašnjava Express.

 

Bonus video:

 

@najzena.rs Ova pasta rešava svaku fleku, a košta samo 20 dinara #najžena #žena #fypシ゚viral #fypシ゚ #foryou #fyp #fy ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading