Ugrejte se bez paljenja grejanja: Uz ove metode nećete morati da trošite struju, a toplota je zagarantovana

Tatjana Badarević Vesti 02.10.2024 10:50 0

Jedna žena je razotkrila svoje najbolje savete kako se ugrejati ove zime bez potrebe za grejanjem i trošenjem struje

hladnoća

Shutterstock

 

Dok mnogi pokušavaju da smanje račune za struju, Kesi je podelila kako održava toplotu u svom domu usred pada temperatura. Ovi načini pomažu da je ljudima uvek toplo, da ne rizikuju svoje zdravlje zbog hladnoće ako su primorani da pripaze na visoke troškove režija.

Uz ove jednostavne rutine koje praktikuje godinama, nikada joj nije hladno te nema potrebu za uključivanjem grejanja, piše Express.

Kako se zagrejati bez paljenja grejanja?

Na svom blogu je napisala: "Razmaknite svoje zavese kako biste dobili što više toplote, ali čim počne da pada mrak, povucite ih kako biste sprečili hladnoću. Ako možete, proverite jesu li vaše zavese podstavljene dobrom debelom tkaninom kako biste zadržali što više toplote kada je napolju mrak."

grejanje

Shutterstock

 

 

Preporučila je da se u domovima proveri potencijalna promaja. Osetite da li ulazi povetarac kroz vrata, ivice prozora ili čak ulaze u potkrovlje. Kesi je savetovala: "Učinite nešto u vezi promaje jer tamo gde ulazi hladnoća, izlazi toplota, što znači da doslovno bacate novac u odvod." Za ublažavanje hladnog vazduha, Kesi je predložila korišćenja stopera za vrata,  prozore i lepljivu traku oko otvora potkrovlja.

Prelazak na gornji sprat vašeg doma radi posla ili opuštanja još je jedan jednostavan način da vam bude toplo. Kesi je predložila: "Mogli biste da premestite svoj sto na sprat ako trenutno radite dole ili se samo opuštate na krevetu uz dobru knjigu."

Vežbanje od pola sata kod kuće, bilo na spravama ili uz praćenje online videa vežbanja, još je jedan učinkovit način za stvaranje toplote.

grejanje

Shutterstock

 

 

"Pojačam muziku i odradim pola sata na sobnom biciklu. Često nosim džemper preko majice i skinem ga nakon otprilike pet minuta kad se ugrejem", dodala je.

Toplo i slojevito odevanje može se činiti očiglednim sajetom, ali to je odličan način da se brzo ugrejete bez paljenja grejanja. Objasnila je: "Takođe se oblačim slojevito u ovo doba godine jer dodatna odeća ne samo da me greje, već i slojevi zadržavaju toplotu."

Ako obučete džemper, navučete par debelih mekanih čarapa, umotate se u ćebe i skuvate šoljicu vrućeg čaja, ne samo da će vam biti udobno, već je i savršen način da se ugrejete.

"Mama mi je govorila da ako su glava i stopala topli, biće i meni, tako da imam divne debele čarape koje mogu staviti da me ugreju", rekla je Kesi.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading