Bacite tiganj, jer postoji bolji način pripreme jaja i to samo za 7 minuta: Ivice hrskave, žumance tečno, a ukus neverovatan

Nedeljko Tišanović Vesti 29.09.2024 20:21 0

Samo mali broj ljudi koristi ovu metodu...

Shutterstock/New Africa

Shutterstock/New Africa

Jaja su osnovni deo doručka, jer nema boljeg obroka od prženog jaja s hrskavim ivicama i kremastim žumancem u sredini. Ipak, ponekad može biti frustrirajuće ih pripremati.

Priprema jaja u tiganju izgleda jednostavno, ali često se belanca brže isprže nego žumance, što dovodi do toga da spoljašnje jaje bude prekuvano i gumeno, dok je unutra još sirovo.

Samantha Erb, stručnjakinja za kuvanje i osnivačica Everyday Family Cooking, tvrdi da postoji efikasniji način za pripremu prženog jaja i savetuje da „napustite klasičnu metodu na šporetu“.

Zahvaljujući čaroliji friteze na vrući vazduh (air fryer), jaja mogu dobiti prelepe zlatne ivice uz samo malo dodatih ulja ili masti. To je metoda bez muke uz koju ćete imati doručak spreman za samo sedam minuta!

Iako se može činiti neobičnim, kuvanje jaja u fritezi je ne samo zdravije, već rezultira i mnogo boljom teksturom, jer se jaja ravnomernije skuvaju, čime dobijate hrskavo jaje bez viška ulja.

Ova metoda takođe eliminiše rizik od prskanja ulja tokom kuvanja, neprijatan miris u kuhinji, a ne morate mariti ni za čišćenje zapaljenog tiganja nakon pripreme.

—  Nećete verovati koliko je lako napraviti prženo jaje u fritezi! Uživajte u hrskavim ivicama i tečnom žumancu bez viška ulja.


Bonus video:

 

@najzena.rs Svakog dana doručkovala je 3 jaja Ovo su rezultati 🍳 #najzena #zena #fypシ #fyp #fypシ゚viral ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading