Ako volite prženu ribu, ali vas brine neprijatan miris koji se širi po stanu, imamo savršen trik za vas! Ubacite pola kriške limuna u tiganj dok pržite ribu, i primetićete razliku.
Limun ne samo da će neutralisati mirise, već će i obogatiti ukus vaše ribe. Kiselina u limunu pomaže da se riblje meso bolje marinira, čime se postiže sočnija i ukusnija tekstura.
Evo kako to funkcioniše:
Postoje neki trikovi koji će vam olakšati pripremu i učiniti ribu mnogo ukusnijom, pa će se dopasti i onima koji odbijaju da je jedu.
Kora pomorandže
Možda vam deluje čudno, ali kora pomorandže prženoj ribi daje poseban šmek. Dodajte je u marinadu i učinite ribu daleko ukusnijom.
Sok od limuna
Sok od limuna ne morate da dodajete u marinadu, ali je zato dobro ako gotovu ribu prelijete njime. Postići će pun ukus zahvaljujući ovom citrusu.
Krompir
Krompir nema nikakav uticaj na ukus ribe, ali ima drugu funkciju. Pola sirovog krompira stavite u tiganj dok je pržite i oslobodićete se neprijatnog mirisa prilikom termičke obrade.
Na ovaj način, ne samo da ćete uživati u ukusnoj ribi, već ćete i sačuvati svoj dom od neželjenih mirisa. Isprobajte ovaj jednostavan trik sledeći put kada pržite ribu!