Otpušite sudoperu za 2 minuta: Ne zovite vodoinstalatera, sipajte ovo i rešite sami problem!

Vesti 26.09.2024 20:33 0

Brzo i efikasno otpušite sudoperu koja se zapušila, nema razloga da zovete vodoinstalatera.

žena

Shutterstock

Zapušen odvod sudopere je prava noćna mora. Dok stigne vodoinstalater, može da prođe i nekoliko dana. Zato odvod otpušite sami, pomoću sastojka koji imate u kuhinji. Potrebni su vam soda bikarbona i deterdžent za sudove.

Kako otpušiti odvod sudopere?

Zagrejte šerpu vode (oko 2 litra) da provri. Sipajte malo tečnog deterdženta za sudove u odvod sudopere i pažljivo sipajte preko prokuvalu vodu. Deterdžent za pranje posuđa pomoći će u otapanju masnih naslaga u odvodu. Zatim sipajte u odvod jednu šoljicu (od kafe) sode bikarbone i preko nje jednu šoljicu alkoholnog sirćeta. Soda bikarbona i sirće će početi da pene. Sačekajte da ta reakcija prestane, oko pet minuta.

Soda bikarbona

Shutterstock

 

Ostavite da stoji 30 minuta

Ostavite da sve odstoji pola sata i za to vreme nemojte da koristite sudoperu. Dok čekate, zagrejte još jednu šerpu vode do ključanja, pa kada prođe pola sata sipajte u odvod. Sve što ste prethodno sipali tebalo bi da je rastopilo ostatke ukorele masnoće i hrane, pa će ih voda sprati. Pogledajte da li teče bez problema. Pustite vruću vodu iz slavine kako biste sav otpad isprali u odvod. Trebalo bi da voda prolazi bez zadržavanja. Ukoliko se desi da nije tako, ponovite još jednom prethodne korake i odvod će se sigurno otpušiti.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading