Od njih pauci beže kao bez glave: Ove 2 biljke će ih oterati iz vaše kuće, nećete ih više viđati po ćoškovima!

Vesti 23.09.2024 12:05 0

Koliko god da brišete prašinu, pauci se pojave i smeste u ćoškove kuće. Evo kako da ih oterate.

žena

Shutterstock

Dosadne pauke koji se ugnezde u ćoškove vašeg stana nekada je teško oterati, jer se stalno vraćaju. Ali postoje neka jednostavna rešenja da ih zauvek isterate iz kuće, a nisu skupa.

Koje biljke pauci ne vole

Određene biljke mogu zauvek isterati pauke iz vaše kuće. Stručnjaci američke firme „Garden Buildings Direct“ naveli su da postoje biljke koje zahvaljujući svom oštrom mirisu teraju pauke. To su nana lavanda. Pauci osete te mirise koji su oštri i ne prijaju im, odnosno ti mirisi su im odbojni i jaki.

Šta treba da uradite?

Najbolje bi bilo da ove biljke posadite ili držite u saksijama u blizini prozora. Jednostavne su za gajenje, ne treba im mnogo pažnje, samo ih povremeno zalijte. A imaćete i sveže začine za jela. Kao zamenu možete koristiti i ulja od navedenih biljaka. Sipajte nekoliko kapi esencijalnog ulja nane ili lavande na komad vate i stavite u ćoškove sobe. Onima koji imaju dvorište, preporučuje se i sadnja eukaliptusa, koji takođe ima jak miris.

Bonus video:

 

@najzena.rs Jelenu je majka htela da baci u Drinu, a otac je tukao od kad se rodila #najžena #žena #fypシ゚ #fypシ゚viral #fyp ♬ Gentle and Brave Western Instrumental Loop 2(1387537) - Leano

 

Komentari (0)
Loading